GLAVNI STRATEG MODRIH

MAMIĆ BEZ KOMENTARA 'Nema nikakve analize SP-a, sve što kažem pogrešno se tumači'

Ante Rukavina vjerojatno neće igrati nove kvalifikacije za LP. Iz Ukrajine je stigla ponuda za posudbu
 Ranko Šuvar/CROPIX

Nakon uvodnih priprema u Maksimiru, Dinamo se uputio u Moravske toplice gdje će slijedećih desetak dana brusiti formu za 2. pretkolo Lige prvaka i okršaj s litavskim Žalgirisom.

- Htjeli smo u Austriju, ali tamo su se nasmijali na naš zahtjev. Sjećanja na izgrede naših navijača još uvijek su svježa i ne možemo igrati pripremne utakmice – požalio nam se Zoran Mamić.

Međutim, superluksuzni hotel 'Livada' u kojem je Dinamo smješten doista je najbolje što Moravske toplice mogu ponuditi. S 'modrima' u hotelu je i slovenski Maribor, a treninzi su na desetak minuta vožnje udaljenom stadionu Fazanerija. Na istom mjestu Dinamo će odigrati sve tri pripremne utakmice. Nakon rumunjskog Petrolula slijede okršaji s ruskim Rostovom te izraelskim Maccabijem iz Tel Aviva. Odmah po dolasku u hotel, htjeli smo sa Zoranom Mamićem pretresti aktualnosti iz HR nogometa. Međutim, trener Dinama nije se htio upuštati u rezime avanture u Brazilu.

- Svaka moja rečenica o reprezentaciji se različito tumači pa ne želim ništa govoriti. Koncentriran sam isključivo na Dinamo i na europske kvalifikacije – bio je jasan Mamić mlađi koji se pohvalio rezultatima testiranja koji su pokazali da su igrači Dinama u zavidnom fizičkom stanju. Neslužbeno doznajemo da su na testiranju prednjačili Antolić i Pivarić, dok je Zoran Mamić apostrofirao Dejana Radonjića.

- Strašno je brz i njegove igračke osobine mogle bi donijeti lijepe stvari. Pratili smo ga duže vrijeme, razgovarali s Pamićem i nekim suigračima te se na koncu se odlučili na transfer – objasnio je Mamić dodavši da je iznimno sretan zbog dolaska Franka Andrijaševića.

- Njegov transfer se doista odigrao u dva, tri dana. Kada nam je Franko ponuđen nismo previše razmišljali jer vrlo dobro znam njegove igračke kapacitete – naglasio je trener kojem je društvo pravio Krešo Antolić. Direktor Dinama za sigurnost uhvatio se s naizgled nemogućim zadatkom; povratkom navijača na tribine. Međutim, Antolić djeluje prilično samouvjereno dok nam priča o svojim planovima.

- Nikoga ne odbijamo i spremni smo na razgovor sa svima. Gospodo s istoka, vrata kluba za konstruktivan razgovor su vam uvijek otvorena. Idemo sjesti za stol i pronaći rješenje jer ovakva situacija nikoga ne zadovoljava – poruka je Kreše Antolića navijačima s istočne maksimirske tribine.

Između ostalog, saznali smo i kako je Milan Bandić pristao da grad uloži određena sredstva u izgradnju krova nad zapadnom i sjevernom maksimirskom tribinom, te da uprava kluba seli u prostorije podno sjeverne tribine. Tamo bi trebao biti i fan shop, ali i prostorije navijačke udruge. Što se pak igračkog kadra tiče, Ante Rukavina mogao bi karijeru nastaviti u Ukrajini odakle je stigla zanimljiva ponuda, ali za posudbu. Drugi napadač, Fran Brodić ipak neće nastaviti karijeru u belgijskom Bruggeu. Iako se činilo da je transfer gotov, na koncu je negdje puklo. Stekli smo dojam kako u Maksimiru nisu protiv toga da mladić nastavi u njihovim redovima, ali očito obitelj ima drugačije planove...

TRI CILJA ZORANA MAMIĆA

1. Uigravanje momčadi

U odnosu na prošlu sezonu Dinamo je znatno promjenio izgled momčadi. Sigali je stigao iz Argentine odakle se s posudbe vratio Luis Ibanez. Macheda i Goncalo su nova lica u veznom redu dok je Radonjić pojačao konkurenciju u napadu. Očekuje se dolazak vratara i napadača. Puno je tu novih imena, a vrijeme definitivno nije Mamićev saveznik s obzirom da je prvi europski ispit već 15. srpnja.

2. Stvaranje pozitivnog ozračja

Osim što je harmonija nužna u svlačionici, pozitiva bi mogla utjecati na tribine Maksimira jer navijači itekako osjete dobre vibracije s travnjaka. Prema onome što smo imali prilike vidjeti na nekoliko uvodnih treninga u Zagrebu te onom u Sloveniji, ekipa je sjajno raspoložena. Veselje je sastavni dio vježbanja. Gura se lopta kroz noge, sklekovi se rade s osmijehom a novi igrači izvanredno su prihvaćeni od starosjedioca.

3. Promocija mladih nada

Na pripremama u Sloveniji priliku da se dokažu dobili su Ante Ćorić (97.), Jakov Biljan (95.), Luka Capan (95.) i Ivan Fiolić (96.). Za Ćorića se već sada priča da bi mogao biti veliki transfer, Biljan je bio kapetan juniora dok se Capan već dokazao u prošloj sezoni kada je krpao rupe u obrani i pokazao izniman talent. Međutim, najviše intrigira Ivan Fiolić. Riječ je o klasičnoj desetiki koja se odlično snalazi na krilnoj poziciji. U Dinamu vjeruju da bi tandem Pjaca – Fiolić mogao biti adekvatna zamjena za onaj Soudani - Fernandes. Pripreme u Sloveniji će pokazati ima li osnova za takva nadanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:31