ZVIJEZDA MEDIJA

MAMA HERRERA PORUČILA MEKSIKANCIMA 'Sinu sjajno ide. Pobijedit ćemo i Hrvatsku, sigurna sam'

Na zadnjem treningu prije leta u Recife potvrđena je ista početna postava Meksika kao u prva dva kola

Iako bi bod danas (22 sata, HTV 2) u Recifeu bio dovoljan meksičkoj nogometnoj reprezentaciji da se plasira u drugi krug Svjetskog prvenstva u Brazilu, izbornik “el tricolora” Miguel Herrera ne razmišlja na takav, talijanski način, nego najavljuje igru na pobjedu u areni Pernambucano.

- Njima, a ne nama, treba pobjeda, ali na nama je da iskoristimo prostor koji nam oni budu otvarali i pobijedimo ih. Nećemo se zadovoljiti bodom. Želimo izaći na teren u ponedjeljak i pobijediti Hrvatsku - najavljuje Herrera, svjestan da onaj bod protiv Brazila može Meksikancima postati zlatan.

- Sada je taj bod jako važan, daje nam uvodnu prednost, ali to ne znači da razmišljamo o bodu protiv Hrvatske, samo o pobjedi. Ne smijemo se povući pred svoja vrata i pozvati suparnika na našu polovicu jer Hrvatska je jako dobra u zraku i spremna iskoristiti svaku pogrešku suparnika u kaznenom prostoru. Zato je moramo napasti i držati daleko od naših vrata, moramo raditi u sredini terena kao što smo i dosad - objasnio je 46-godišnji meksički strateg, nekadašnji ofenzivni desni bočni.

Meksičkog izbornika uoči utakmice odluke u skupini A ne zabrinjava to što mu je momčad u prva dva kola zabila samo jedan gol (no dobro, preostala dva protiv Kameruna mu nisu priznata).

- S jednim se golom pobjeđuje. Španjolska je postala svjetski prvak pobjeđujući sve utakmice s tom minimalnom razlikom. Najvažnije je zabiti gol i ne primiti ga. Zato nećemo izaći na teren braneći se, nego tražeći pobjedu. To smo željeli i protiv Brazila, ali nismo realizirali prigode.

Herrera je još naglasio važnost koncentracije u nadmetanju u kojem se može izgubiti sve dobro dosad napravljeno.

- Ne smijemo si dopustiti da pokvarimo sve što smo dosad postigli, moramo biti usredotočeni na zadatke na terenu, paziti na njihove prekide i tako ćemo najlakše sačuvati svoju mrežu netaknutom - poručio je Miguel Herrera.

Pitali su ga i za otkriće SP-a, vezista Joséa Juana Vázqueza.

- Iskoristio je svoje sposobnosti u nametanju ritma igre, to je igrač o kojem se nije mnogo govorlo, ali za nas se pokazao fundamentalnim - poručio je meksički izbornik.

Novinari Recorda sreli su po dolasku meskičke reprezentacije u hotel u Recifeu u subotu navečer i njegovu majku, Maricelu del Pilar Aguirre.

- Jako sam sretna i zadovoljna kako ide mome sinu. Pobijedit ćemo i Hrvatsku, sigurna sam u to - poručila je mama Herrera.

Inače, na zadnjem treningu prije leta u Recife potvrđena je ista početna postava Meksikanaca kao u prva dva kola: Ochoa - Aguilar, F. Rodríguez, R. Márquez, Moreno, Layun - Herrera, Vazquez, Guardado - Dos Santos, Peralta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 08:12