PREDNOST AZIJI

Kuže: Pripremljenost je japanski 'forte'

Danska nije tipična napadačka momčad, stoga bi svojim nužnim otvaranjem Japanu trebala otvoriti dovoljno prostora za neugodnosti
 AP

Volio bih, za početak, kazati da je grehota što Hrvatske nema na ovome Mundialu, jer jedan segment odaje kako bi doista mogli mnogo reći. Ovaj SP, naime, ponovno promovira reprezentacije koje teže igri, igraju nogomet, u čemu smo, uz Južnoamerikance, ponajbolji na svijetu...

Vratimo se, međutim, tekućim temama. Japanci su, prema predviđanjima, stigli u odličnu situaciju, jer bi do boda, koji im je dostatan, trebali stići. Danska nije tipična napadačka momčad, stoga bi svojim nužnim otvaranjem Japanu trebala otvoriti dovoljno prostora za neugodnosti.

Kod Japanaca, koji su doduše stigli u situaciju kada lako mogu mentalno puknuti, sada bi trebala isplivati i jedna strahovito bitna komponenta - izdržljivost. Ulazimo u fazu kada će reprezentacije zbog isrcpljenosti padati, dok su Azijci strahovito pripremljeni i genetski izdržljivi, a taj se faktor nikako ne bi smio zanemariti. Dapače, mogao bi biti jezičac na njihovoj strani vage.

Nizozemska je, pak, sposobna za velike stvari, pogotovo kada se vrati Robben, međutim, nokaut faza ne trpi niti sekundu nonšalantnosti, pa bi osmina finala trebala dati konačni sud o mogućnostima Oranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:20