TKO JE U PRAVU?

KRALJ NAMJEŠTANJA 'Nijemci lažu! Šokirale su me njihove konstrukcije o Hrvatskoj'

Wilson Raj Perumal iz kućnog pritvora poručuje da nije unaprijed znao rezultat okršaja s Kamerunom
TOPSHOTSCroatia's midfielder Sammir (R) looks on as Cameroon's forward Vincent Aboubakar runs with the ball during the Group A football match between Cameroon and Croatia at The Amazonia Arena in Manaus on June 18, 2014, during the 2014 FIFA World Cup. AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
 AFP / AFP

Der Spiegel je krivotvorio razgovor sa mnom i stavio mi u usta riječi koje nisam izrekao. Nisam znao ništa o rezultatu utakmice Kameruna i Hrvatske! Riječi su to singapurskog kladioničarskog kralja Wilsona Raja Perumala (48), koji je iz kućnog pritvora u Mađarskoj poručio da je njemački tjednik u potpunosti izmislio njegove tvrdnje te izbacio neistinitu priču o namještanju na Svjetskom prvenstvu.

Perumal je medijima poslao priopćenje u kojem tvrdi da urednici Der Spiegela lažu kada navode da se njihov razgovor odvijao nekoliko sati prije dvoboja u Manausu. Točno je, kaže, da su se dopisivali preko Facebooka, ali ne 18. nego 21. lipnja, odnosno tri dana nakon utakmice. Dodaje da se to lako može dokazati vađenjem prepiske.

- Ni u jednom trenutku nisam ponudio referencu o tome da će na utakmici pasti četiri pogotka, kao ni da će biti crvenog kartona. Također ni u jednom trenutku nisam sugerirao da imam podatak o točnom rezultatu koji bi bio temeljen na mojem opsežnom iskustvu namještanja utakmica. I zadnje, ali ne i najmanje važno: novinar Der Spiegela me ni u jednom trenutku nijeobavijestio da će naš razgovor biti javno objavljen u njegovom listu, piše Perumal.

U nastavku se ispričao Kamerunskom nogometnom savezu i njihovim navijačima 'zbog štete koja im je nenamjerno nanešena'. Isto je zatražio i od urednika Der Spiegela.

- Šokiran sam i zatečen da tako cijenjeni magazin može ići toliko daleko i falsificirati moje tvrdnje s očitim ciljem dizanja prašine oko namještanja utakmica, zaključuje Perumal.

Iz Spiegela su odmah odgovorili da čvrsto stoje kod onoga što su objavili te istaknuli da je Facebook chat s Perumalom u potpunosti autentičan.

- I dalje tvrdimo da je gospodin Perumal u chatu s našim urednicima nekoliko sati prije utakmice predvidio da će Hrvatska pobijediti rezultatom 4-0 te da će jedan igrač Kameruna u prvom poluvremenu dobiti crveni karton - rekao je Spiegelov novinar Rafael Buschmann koji je sudjelovao u stvaranju priče.

O slučaju je u Rio de Janeiru prvi put progovorio i Fifin predsjednik Sepp Blatter, potvrdivši da je istraga u tijeku.

- Obaviješten sam o optužbama o namještanju, ali pustimo istražiteljima da u miru odrade svoj posao - rekao je Blatter.

Kamerunski je savez, podsjećamo, objavio da je njihovo etičko povjerenstvo pokrenulo istragu. Isto će sada učiniti i sigurnosni odjel Međunarodne nogometne federacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:16