RASTROŠNA ŽUPANICA

KOMENTAR JELENE LOVRIĆ 'Ali zaista, zašto je sisačka županica Marina Lovrić-Merzel još uvijek članica SDP-a?

 Goran Mehkek/CROPIX

Ako Marina Lovrić Merzel nije dobila partijski zadatak da u Remetincu formira SDP-ovu ćeliju, onda zaista nije jasno zašto je stranka još drži u svojim redovima. Premda je u višemjesečnom pritvoru, opterećena teškim sumnjama. Proširenje istrage protiv sisačke županice, s indicijama da je primila sto tisuća eura mita, zahtijeva SDP-ovu hitnu i neizostavnu reakciju. Stranka je mora isključiti iz članstva i pokrenuti komplicirani postupak njenog opoziva s visoke funkcije.

Kad već gospođa Merzel nije imala toliko dobrog ukusa i lojalnosti prema stranci da se sama povuče. Ideja da unatoč svojim problemima sa zakonom i remetinečkom statusu i dalje može ostati na položaju županice pokazuje visoku razinu beskrupuloznosti.

Što pokazuje stranka koja joj takvo ponašanje tolerira? Političko i moralno nesnalaženje i glavinjanje. SDP je sa svojom odlukom u ovom slučaju već jako zakasnio. Na štetu vlastite vjerodostojnosti.

Stranka se malo pogubila u svojim visoko podignutim letvicama i nisko palim kapitalcima. Neki se s funkcija i iz članstva izbacuju i na osnovu nepotvrđenih, možda i izmišljenih sumnji. Drugi ni onda kad ih pravna država pospremi u pritvor.

Umjesto poštenja, po kojem žele da ih prepoznaju, SDP se svojim odnosom prema nekim recentnim aferama, između ostalih i slučaju Merzel, predstavlja kao stranka moralne indolentnosti, a ne skrupuloznosti, te velike vrijednosne proizvoljnosti, nedosljednosti i kaotičnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:51