ANALIZA JUTARNJEG LISTA

KOLINDIN NASTUP U OSIJEKU ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE Fanovi lojalni predsjednici Škoru častili teškim riječima, a Milanovićevi sljedbenici su 'zabrinuti'

 
Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarović, Miroslav Škoro
 Matija Djanješić / Tomislav Krišto / Hanza Media

Jutarnji list nastavlja pratiti digitalne predsjedničke kampanje kandidata, promatrajući njihove službene objave, komentare simpatizera pod takvim objavama te komentare simpatizera u neslužbenim grupama podrške pojedinim kandidatima. Iz njih izvlačimo bitne podatke koje prezentiramo za naše čitatelje, radi boljeg razumijevanja načina vođenja njihovih kampanja.

Kolinda Grabar-Kitarović

Objave Kolinde Grabar-Kitarović su se danas odnosile uglavnom na branjenje svojeg govora s predizbornog skupa u Osijeku. Kritizirala je one koji ju napadaju, tvrdeći kako se rugaju njenim gafovima, ali da ne vide kako je svima njima najveći gaf to što su, za razliku od nje, oni otuđeni od naroda. Također, na Twitter-u je kritizirala i one koji su napali njenog supruga, Jakova, tvrdeći kako je on uvijek tamo gdje Hrvatska pobjeđuje. Pritom su u komentarima ispod te objave korisnici napomenuli kako to znači da Jakov nije na njenom skupu jer tamo Hrvatska očigledno ne pobjeđuje.

Uz to, kritizirali su Kolindu zbog brisanja kritičnih komentara, jer je na Twitter-u moguće vidjeti da je to napravila. Trošak njenih Facebook i Instagram reklama nastavlja naglo rasti, čime se sve više približava Milanoviću po tom pitanju. Njeni simpatizeri se nisu osvrnuli na predizborni skup u Osijeku, uglavnom kritizirajući Škoru zbog njegove izjave o tome što je Kolinda radila u njegovom ormaru.

Zoran Milanović

Zoran Milanović se u svojim današnjim objavama obrušio na HRT, kritizirajući njihovo neodgovaranje na pozive da službeno obavijeste hoće li doći do sučeljavanja kandidata. Pritom ih je i prozvao da se skrivećki dogovaraju s HDZ-om. Nakon što su potvrdili sučeljavanje, sa zadovoljstvom je potvrdio da će sudjelovati na njemu.

Njegovi simpatizeri su uglavnom raspravljali o govoru Grabar-Kitarović, većinski vjerujući kako te večeri nije bila pri sebi ili možda da je u pitanju pretjerani stres kampanje. Na to su se nadovezali pisanjem šaljivih komentara, stavljanjem šaljivih slika te komentirajući kako HDZ i Plenković nisu u stanju toliko nereda počistiti koliko ga Grabar-Kitarović brzo pravi. Osvrnuli su se i na Škoru, za kojeg se boje da bi njegova pobjeda mogla ojačati krajnju desnicu u Hrvatskoj te na Kolakušića, kojeg kritiziraju da isključivo misli samo o sebi. Konačno, proslijeđeno je bilo nekoliko link-ova novih internetskih anketa o kandidatima, za koje su zamolili ostale simpatizere da ih ispune.

Miroslav Škoro

Miroslav Škoro se u svojim današnjim objavama fokusirao isključivo na pozive svojim pratiteljima da mu se pridruže na njegovim najavljenim skupovima te da ga gledaju na RTL direkt.

Njegovi simpatizeri su se bavili s dvije teme; prva je bila ismijavanje predizbornog skupa Grabar-Kitarović, zbog njenih izjava i činjenice što su se tamo s razglasa puštale Škorine pjesme. Druga je bila koncert Lepe Brene u Zagrebu, kojeg su ljutito napali jer se na njemu mahalo s jugoslavenskim zastavama. Osim tih tema, proslijeđeni su link-ovi za aktualne ankete o kandidatima te se pozivalo ostale simpatizere da pričaju s bližnjima i prijateljima kako bi svoj glas dali Škori te kako bi pristupili Škorinim neslužbenim grupama simpatizera.

Mislav Kolakušić

Mislav Kolakušić je danas imao najmanji broj objava, usredotočivši se na pozivanje pratitelja da pogledaju isječke njegovog intervjua s N1 kako bi se osobno uvjerili da je on superiorniji po kvaliteti programa i ozbiljnosti nego bilo koji drugi kandidat.

Kada su u pitanju njegovi simpatizeri, oni su se isto bavili govorom Grabar-Kitarović, kritizirajući ga zbog loše kvalitete. Pritom su bili uvjereni kako je upravo njihovo uporno slanje e-mailova HRT-u ključni faktor koji je doveo do njihove odluke da organiziraju sučeljavanja kandidata – činjenica s kojom su bili izrazito zadovoljni. Također su hvalili Kolakušića jer je potrošio samo 12 kuna na svoju kampanju, napadajući one koji su ga zbog te objavljene brojke kritizirali.

Osim toga, i oni su proslijedili link-ove za nove ankete o kandidatima te su također tražili od ostalih simpatizera da nagovore ljude na glasanje za Kolakušića te da pozivaju ljude u njegove neslužbene grupe podrške. Zaključno, tvrdili su da bi trebali pronaći studente politologije i novinarstva koji podržavaju Kolakušića, jer bi im njihovo stručno znanje koje usvajaju trebalo pomoći u jačanju podrške za Kolakušića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:48