ZNANSTVENICI TVRDE

KOLIKO JE SEKSA IDEALNO? Nova studija otkriva zlatnu sredinu, savršenu količinu seksa za svaki par: 'Ovako se čuva dubinska veza'

 iStock

Još je davno utvrđeno da seks ima pozitivan učinak i na tjelesno i na psihičko zdravlje, no koplja se i dalje lome oko toga što znači ‘normalan seks’ i koliko bismo se često trebali seksati. Naravno, stvar je u globalu individualna i svatko ima svoj optimum da bi bio sretan, no istraživanja ipak pokazuju ‘zlatnu sredinu’ s kojom ne možete pogriješiti.

Možda biste očekivali da su najsretniji parovi oni koji se najviše seksaju, no to nije ni približno točno, barem tako tvrdi znanost, a prenosi Unilad .

Novo istraživanje proveo je online servis Happify s nizom parova tijekom tri mjeseca kako bi eventualno povećali učestalost seksa. Međutim, istraživanje je pokazalo da češći seksualni odnosi nisu utjecali na sreću ispitanih parova.

Prema tome su zaključili da povećana učestalost nerijetko dovodi do smanjenja želje i uživanja u seksu, a potom su našli i ‘zlatnu sredinu’.

Najsretniji su oni parovi koji su u prosjeku intimni jednom tjedno, a osim toga znanstvenici su otkrili da je seks na tjednoj bazi sasvim dovoljan da bi se sačuvala intimnost i duboka veza među partnerima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:48