OD GLUPOSTI DO OZBILJNE RASPRAVE

KOLIKO JE GLUPO, TOLIKO JE UVREDLJIVO Novi bizarni trend potaknuo ozbiljne rasprave

 Screenshot / Facebook

Već tjedana dana internet bruji o novom, bizarnom trendu na društvenim mrežama, takozvani ‘panty challenge’ (‘izazov gaćica’), u kojem žene objavljuju fotografije nošenih gaćica kako bi dokazale da nemaju vaginalnih iscjedaka.

Međutim, koliko god bizarna akcija bila, potaknula je ozbiljnu raspravu o tome što je ‘zdrava vagina’ i je li iscjedak normalna pojava.

Odgovor je, naravno, da.

Trend je potaknula korisnica Facebooka Brittany Hunter iz Atlante koja je iz neznanja snimila video u kojem se hvali kako su njezine gaćice nakon dana nošenja savršeno čiste.

Njezina je objava postala viralna na Twitteru, ali žene su joj se uglavnom rugale zbog nerazumijevanja zdravlja i ženskog tijela.

Žene su objavile na stotine komentara o toj tabu temi jer dok je vaginalni iscjedak savršeno normalna stvar, još uvijek ga prati stigma da je opasan i znak bolesti.

Zbog pogrešnih predodžbi, kakvu je imala i Brittany, žene diljem svijeta se srame, nesigurne su u sebe, čak i depresivne zbog svojih normalnih tjelesnih funkcija. Istraživanje na Sveučilištu Sri Jayewardenepura u Šri Lanki otkrilo je da je ženama neugodno postavljati pitanja o iscjetku, a nekima je neugodno i potražiti savjet doktora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 11:14