BITNO ZA IGRAČE

Klima na jugu Afrike pomaže sjevernjacima

Da će klima na jugu Afrike biti bitna potvrđuju i iz svjetske poznate kladionice William Hill

Ono što povijest klime u Južnoafričkoj Republici govori jest da je tijekom lipnja i srpnja prosječna dnevna temperatura u ovoj zemlji oko 17 Celzijevih stupnjeva.

Podatak je to koji će vjerojatno odgovarati nekima od reprezentacija-učesnica na Svjetskom prvenstvu (geografski sjeverno pozicioniranima) koje započinje danas (petak) na jugu Afrike.

Isto tako, Svjetska nogometna prvenstva, koja se u pravilu održavaju tijekom ljetnih dana, se ove godine prvi put nakon 1978. (Argentina) održava na južnoj polutci, kada je u tom dijelu zima.

- Takva klima bi definitivno trebala odgovarati zemljama sa sjevera Europe i igračima koji su naviknuti na igranje u takvim uvjetima. Hladnoća, vjetar, prohladnost je ono na što su oni navikli, a isto takvo vrijeme će ih čekati u Južnoafričkoj Republici - rekao je Andy Lane, sportski psiholog s Wolverhampton sveučilišta, te dodao:

- Engleski nogometaši nemaju uspjeha na prvenstvima možda i iz razloga što se ne mogu oduprijeti uvjetima koji su uvijek vladali na takvim natjecanjima, a to su temperature od 30, 40 i iznad stupnjeva Celzijevih.

Da će klima na jugu Afrike biti bitna potvrđuju i iz svjetske poznate kladionice William Hill.

- Uzeli smo u obzir uvjete, te su i koeficijenti minimalno, ali ipak, usklađeni s tom okolnošću - rekao je glasnogovornik ove kladioničarske kuće.

Treba napomenuti da će temperatura dodatno pasti tijekom večeri, kada se igra veliki dio utakmica, kao i one ključne, završne na turniru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:14