Kako je Alenka Košiša BMW-om nasrnula na policajca

ZAGREB - Predsjednica Gradskog odbora Hrvatske narodne stranke Alenka Košiša Čičin-Šain zaradila je kaznenu prijavu zbog incidenta ispred zgrade Ministarstva vanjskih poslova na Zrinjevcu, gdje je dva puta svojim BMW-om udarila policajca.



rubrike

VIJESTI
više iz
Kako su danas izvijestili iz zagrebačke policije, zastupnica u Gradskoj skupštini u nedjelju je u 19.50 stigla pred zgradu Ministarstva i parkirala na mjestu za vozila s posebnom dozvolom. Policajac koji radi na osiguranju zgrade, koja je “štićeni objekt”, upozorio ju je da ondje ne može parkirati automobil.





                                                           Kliknite za uvećanje



No Košiša Čičin-Šain odlučila je to upozorenje ignorirati, a nakon toga joj je policajac izdao naredbu da se udalji, na što se ona ponovno oglušila. Također, policajcu nije htjela dati osobne dokumente koje je zatražio.



Nakon što je Košiša Čičin-Šain odbila poslušati sve policajčeve zahtjeve i nardebe, pokušala je otići s parkirališnog mjesta. No onda ju je policajac odlučio spriječiti u tome. Stao je iza njezina vozila i ponovno joj zapovjedio da zaustavi automobil. Ni to što joj se ispriječio na putu Košišu Čičin-Šain nije spriječilo u namjeri da pobjegne - dva ga je puta udarila autom u noge te mu tako nanijela lakše tjelesne ozljede.



Tek tada, tvrde u zagrebačkoj policiji, njihov je službenik izvadio pištolj i repetirao ga, no nije ga usmjerio prema njoj. Upozorio ju je da će pucati ako ne zaustavi vozilo te je Košiša napokon odlučila poslušati njegovu zapovijed. Policajac je pozvao pojačanje, a gradska je zastupnica privedena u 1. policijsku postaju na kriminalističku obradu.



Protiv nje je podnesena prijava zbog kaznenog djela sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti.



Istodobno s pojačanjem stigli su i pripadnici “jedne političke stranke”, koji su počeli komentirati događaj te su tako ometali rad službenika. Stoga iz policije upozoravaju da ih se “pusti da rade svoj posao”, a istupe u medijima pojedinih političara najoštrije osuđuju te ih smatraju izbjegavanjem kaznene odgovornosti.



Policijsko izvješće o događaju i krivnju gradske zastupnice potkrepljuju i snimke nadzornih kamera na kojima se vidi kako se incident odvijao.





Nakon što nam se javila na telefon rekla je kako je trenutno zauzeta.



- Nazovite me za desetak minuta - zamolila nas je!



No, očito se predomislila i više se tijekom cijeloga poslijepodneva nije javljala na mobitel, premda je on uporno zvonio, pa njezinu priču nismo dobili.



Vjerojatno joj je odvjetnik ili netko blizak savjetovao da bi joj, s obzirom na neugodni događaj, najbolje bilo ne davati nikakve izjave jer joj je situacija već sada dovoljno komplicirana.( G. J.)

A. Čičin-Šain se javila, a zatim sve pozive na mobitel ignorirala

Predsjednicu Gradskog odbora Hrvatske narodne stranke (HNS) Alenku Košišu Čičin Šain zamolili smo da nam ispriča svoju verziju događaja na parkiralištu ispred Ministarstva vanjskih poslova i sukoba s policajcem.



Mila Batinica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:35