UČILI IZ FILMOVA

JOSEF FRITZL IZ NEW YORKA Paranoičini otac 14 godina držao djecu pod ključem: 'Grad će ih iskvariti...'

 Screenshot:Youtube

Bizarna priča s njujorškog Manhattana je obišla svijet. Šestero braće i sestra živjeli su s roditeljima u socijalnom stanu ali u 14 godina niti jednom nisu izašli vani.

Paranoidni i alkoholu skloni otac Oscar je jedini imao ključ od stana, a bio je u strahu da će New York 'kontaminirati' njegovu djecu. Bhagavan (23), Govinda i Narayana (22), Mukunda (20), Krisna (18), Jagadesh (17) Angulo i njihova sestra Visnu Angulo kao i majka Susanne bili su zaključani u stanu.

Djeca nikad nisu išla u školu, poduku su dobivali od majke, a o vanjskom svijetu su najviše naučili gledajući filmove. Pogledali su više od 5.000 filmova, a svoju su stvarnost kreirali prema omiljenim likovima poput Batmana, za kojeg su mislili da stvarno postoji.

Jedan od braće je na kraju uspio pobjeći, pa su i ostali slijedili njegov primjer. Na Petoj aveniji ih je zapazila redateljica Crystal Moselle, koja se pobrinula da njihova životna priča bude ispričana široj javnosti.

Dokumentarni film o obitelji Angulo 'The Wolfpack' osvojio je glavnu nagradu na Sundance Film Festivalu prošlog mjeseca.

Redateljica kaže kako su braća Angulo svoju viziju vanjskog svijeta kreirali gledajući filmove Tarantina, Scorcessea i Christophera Nolana. Opisala ih je kao vrlo nježna i inteligentna bića.

Ovi mladi ljudi danas dobivaju psihijatrijsku pomoć i privikavaju se na svoju novostečenu slobodu. Sva šestorica braće i danas žive u zajedničkom stanu, a jedino je sestra odselila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:44