LAŽNI VRHUNAC

JE LI VAŠ MUŠKARAC IKAD ODGLUMIO ORGAZAM? Studija otkrila da ih čak 30 posto to radi!

 Ilustracija

Žene su oduvijek poznate po teatralnosti što se tiče seksualnog života. Svima su poznate "glavobolje" kad nisu raspoložene i odglumljeni orgazmi iz cijelog niza razloga. S druge pak strane većina nas bi kazala da su muškarci, što se tiče seksa, daleko jednostavniji i izravniji.

No, to je daleko od istine, barem ako ćemo suditi po nedavnoj studiji koju je na ulicama New Yorka proveo Time Out. Naime, čak je 30 posto muškaraca priznalo da glume orgazme.

Druga pak, isto tako nedavno provedena studija na Sveučilištu u Kansasu, kao i još neka ispitivanja u međuvremenu, potkrepljuju postotak lažnih orgazama kod njujorških muškaraca kao mnogo globalniju statističku brojku.

Kad se traži razlog, većina muškaraca kaže da glumi orgazam jer je partneričin klimaks neizbježan pa se osjećaju pod pritiskom da i oni dožive vrhunac.

Činjenica jest kako je odglumiti orgazam muškarcu poprilično lako ako koristi kondom, dok je u drugom slučaju, dakako, vrlo teško. Ali svakako, u bilo kojem slučaju, realnost je da se to događa mnogo češće nego što većina misli.

Prošle godine je urolog s Harvarda Abraham Morgentaler objavio knjigu "Why Men Fake It: The Totally Unexpected Truth About Men And Sex" temeljenu na svom iskustvu u liječenju muškaraca sa seksualnim problemima.

Doktor Morgentaler kaže da se neki muškarci osjećaju primorani na seksualni odnos čak i kad nisu raspoloženi, a sve kako bi zadovoljili partnericu.

- Dok je za žene posve normalno i prihvatljivo da odbije seks jer je preumorna ili ima glavobolju, štoviše, čak toliko da se o tome zbijaju šale, za muškarce je to totalno neprihvatljivo. Za muškarce postoji uvjerenje da su uvijek spremni na seks, čak i kada oni to ne žele - kaže Morgentaler.

Iako je razlog lažnog orgazma predmet brojnih rasprava među znanstvenicima, na kraju se ipak čini da bi naši primarni motivi mogli biti isti.

Studija objavljena u "Archives of Sexual Behavior" provedena u ožujku ove godine na 481 Amerikanki fakultetske dobi pokazala je kako je glavni razlog lažiranja orgazma, kao i kod muškaraca, ne povrijediti osjećaje partnera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:17