SVE ZA SLAVU

'JA SAM ČLAN AL QAIDE. 1. LIPNJA SLIJEDI NEŠTO VELIKO!' Neslana šala tinejdžerke podigla paniku na twitteru

 Wikipedia

Jedna tinejdžerica iz Nizozemske skoro je doživjela živčani slom nakon što se 'htjela samo našaliti' s jednom američkom zrakoplovnom kompanijom.

Naime, korisnica twittera pod imenom QueenDemetriax uputila zaprijetila je bombom American Airlinesu, na što su joj ovi odgovorili da su tu prijetnju shvatili ozbiljno te da će njenu IP adresu i ostale podatke proslijediti FBI-ju.

- Pozdrav. Moje ime je Ibrahim. Ja sam iz Afganistana i član sam Al Qaide. 1. lipnja ču napraviti nešto veliko. Doviđenja - glasio je njen tweet.

Nije prošlo dugo nakon što je kompanije otkrila njen identitet te joj uputila odgovor.

- Sarah, tvoje prijetnje smatramo ozbiljnijima. Tvoje podatke proslijedit ćemo FBI-ju - glasio je odgovor zrakoplovne kompanije.

Nakon ovako neočekivanog odgovora tinejdžerku je uhvatila panika pa je brzo krenula opravdavati svoj postupak.

Prvo je rekla kako ima samo 14 godina i da je iz Nizozemske i kako nikada inje bila u Afganistanu.

- Što želite od mene - napisala je Sarah, ali joj kompanija nije odgovarala što ju je još više uspaničilo.

- Jako mi je žao. Sada se bojim. Samo sam se šalila, a moja je prijateljica napisala tu poruku, ne ja. Uzmite njenu IP adresu - napisala je Sarah.

Iako joj kompanija nije odgovarana na poruke, korisnici twittera jesu. Tijekom te noći broj ljudi koji je pratio njen račun porastao je s nekoliko tisuća na preko 30 000. S obzirom na to poslala je i njima poruku.

- Uvijek sam željela biti poznata, ali kao Demi Lovato, ne kao Osama bin Laden - napisala je.

Nakon nekog vremena obje poruke, i ona od nestašne tinejdžerice i ona od zrakoplovne kompanije, su izbrisane. Glasnogovornik Twittera Dori Alvarez izjavio je kako su poruke skinuli zbog velikog prometa koje su stvorile. Ne zna se je li FBI ikada dobio prijavu ovog slučaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:30