AJMO, KVIZOMANIJACI

IZDAO KNJIGU I ČITATELJIMA NUDI ŠKRINJU S BLAGOM Tko prvi riješi zagonetku iz romana, obogatit će se preko noći

LAS VEGAS - Čitanje može biti korisno, može biti zabavno, a u slučaju nove knjige autora Jamesa Freyja, može biti i put do bogatstva. Naime, James Frey nudi pola milijuna dolara prvom čitatelju koji riješi kompleksnu seriju zagonetki u njegovoj novoj knjizi Endgame: The Calling .

Riječ je u prvom romanu u planiranoj trilogiji, a šuška se kako je prava na ekranizaciju već zakupio Fox za 2 milijuna dolara. Radnja u Endgame: The Calling vrti se oko 12 mladih ljudi, od Indije do Amerike, koji nastoje razriješiti seriju zagonetki kako bi spasili Zemlju od uništenja.

I na čitateljima je da pokušaju riješiti zagonetku unutar knjige. Riječi, rečenice, brojčani nizovi, linkovi… sve u knjizi može poslužiti kao trag do lokacije ključa koji otključava škrinju sa zlatnicima vrijednim 500.000 dolara.

Google se, također, priključio projektu te će uskoro izdati aplikaciju za mobilne uređaje koja će omogućiti virtualnu borbu između čitatelja. Pobjednici će dobiti pomoć pri rješavanju zagonetke, a Frey vjeruje kako bilo tko može pobijediti u njegovoj multimedijskoj igri: 'Znat ćemo kad netko riješi zagonetku i pobrinut ćemo se da mu omogućimo dolazak u Caesars Palace u Las Vegasu, gdje se nalazi škrinja s blagom'.

Frey je ideju o pisanju knjige-zagonetke dobio kao dječak, čitajući slikovnicu Masquerade , autora Kita Williamsa, koja je također sadržavala zagonetke koje su otkrivale put do skrivenog blaga.

Blago, tadašnje vrijednost 40.000 funti, pronađeni je tri godine nakon objavljivanja slikovnice koja je prodana u stotinama tisuća primjeraka.

Frey se nada kako će njegove knjige postići još veći uspjeh: 'Nadam se da će ljudi misliti kako je Endgame najzgodnija stvar koju su ikad vidjeli. Nadam se da će je početi kopirati i da će se prodati u 50 milijuna primjeraka', skromno će nadobudni pisac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:37