CRNE ZVIJEZDE

IZBORNIK GANE NE RAČUNA NA BOATENGA Prijavio i Essiena, savez se ispričao

Kevin-Prince Boateng više nije dio mojih planova – obznanio je Kwesi Appiah, izbornik reprezentacije Gane nakon neuspješnog nastupa te afričke selekcije na Svjetskom prvenstvu.

Treći put zaredom Gana je sudjelovala na završnom turniru svjetske smotre, ali je nastup u G skupini završila na razočaravajućem, posljednjem mjestu, sa samo jednim osvojenim bodom. Taj bod je Gana osvojila protiv najjačeg suparnika u skupini, Njemačke (2-2), dok je izgubila dvoboje s SAD-om i Portugalom, oba s 2-1.

Podbačaj je to u odnosu na zadnja dva nastupa na svjetskim prvenstvima, jer je Gana prije osam godina u Njemačkoj igrala u osmini finala, dok je prije četiri godine u Južnoafričkoj Republici nesretno ispala u četvrtfinalu od Urugvaja nakon izvođenja jedanaesteraca.

Osim rezultatskog neuspjeha, reprezentaciju su pratili i disciplinski problemi. Ganski nogometni savez uoči utakmice protiv Portugala je iz nacionalne momčadi najurio veznjake Kevin-Princea Boatenga i Sulleya Muntarija. Obojica su isključena zbog kršenja discipline, pri čemu je Boateng vrijeđao izbornika Appiaha, dok je Muntari fizički napao dužnosnika Ganskog nogometnog saveza Mosesa Armaha.

Kevin-Prince Boateng, veznjak rođen u Njemačkoj, tvrdi da nije napravio ništa loše, ali je izbornik Kwesi Appiah po povratku u Ganu na konferenciji za novinare istaknuo da ''za sada na njegove usluge više ne računa''.

Nacionalnom nogometnom savezu izbornik je prijavio i veznjaka Milana Michaela Essiena koji se, prema njegovim riječima, odbio zagrijavati sa svojim kolegama uoči utakmice protiv Portugala, u kojoj je bio pričuva.

- Moje tehničko osoblje me na to upozorilo prije utakmice. Nismo tada imali vremena rješavati taj slučaj nekoliko minuta prije početka utakmice, ali sam Essiena prijavio našem savezu i zatražio pokretanje disciplinskog postupka.

Nakon što je s Nogometnim savezom Gane dogovorio ostanak na klupi, Appiah je odlučan u namjeri uvođenja reda i discipline u momčadi.

- Više nećemo tolerirati igrače koji će kršiti disciplinu i koji neće uložiti maksimalni trud. Ubuduće će reprezentativci morati potpisati ugovore koji će regulirati pravila ponašanja i kojima ćemo nastojati spriječiti probleme s kojima smo se susretali u Brazilu – najavio je Appiah.

Nogometni savez Gane je izdao javnu ispriku zbog lošeg nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

- Nastupi naše reprezentacije su protekli debelo ispod očekivanja mnogih naših sunarodnjaka. Želimo im ponuditi ispriku zbog razoračanja koje smo im priredili – rekao je predsjednik saveza Kwesi Nyantakyi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:28