MAJDA MANJGOTIĆ PARAVIĆ

IT-jevka S GROBNIKA KOJA RADI OD KUĆE PISALA GRABAR-KITAROVIĆ 'Draga Kolinda, molim te da nam prestaneš pomagati...'

 
 Ivan Perić / CROPIX

Djelatnica u IT industriji iz Grobnika Majda Manjgotić Paravić reagirala je na najavu aktualne predsjednice Republike Hrvatske i HDZ-ove kandidatkinje na nadolazećim predsjedničkim izborima Kolinde Grabar-Kitarović da će hrvatski informatički stručnjaci raditi za strane tvrtke 'preko interneta' i zarađivati 8.000 eura mjesečno tako što ju je zamolila da prestane pomagati IT-jevcima.

- Draga Kolinda, kao osoba koja radi u IT industriji od kuće, kao zaposlena mama i ponosna Grobnišćica molim te da nam prestaneš pomagati. Posao si nalazimo i sami, u razvoj svojih kompetencija isto tako ulažemo sami, sa konkurencijom se isto tako borimo i snalazimo sami. Ne štiti nas država, ne dižemo šatore, radimo i zarađujemo kad većina Hrvata spava jer je posao u drugoj vremenskoj zoni i ne žalimo. Dapače, većina nas je sretna jer nam egzistencija ne ovisi o babama i stričevima te njuškama kakve ti inače ugošćavaš kao VIP goste na inauguraciji a u slučaju da završe u zatvoru, planiraš im nositi kolače, napisala je Manjgotić Paravić na svojem Facebook profilu.

- Sve što nam možeš eventualno dati je da napokon počneš raditi svoj posao promičući moralne i etičke vrijednosti u sklopu važne funkcije koju obnašaš i da popričaš, ne sa stranim tvrtkama i zemljama, nego sa svojim partijskim drugovima o tome da nam napokon skinete porezna opterećenja s plaće, olakšate rad s inozemstvom i da javni servisi budu servisi a ne šalteruše s FP1 spikom, nastavila je.

- Sve ove godine pokušavam opravdati poteze, geste, govore i ostalo jer mediji znaju krivo interpretirati, ljudi su zlobni, ti si članica velike stranke s unutarnjim borbama i podmetanjima i "naša" Grobnišćica.. ALI. Pristojnost i razumijevanje imaju svoju granicu i nestaju u trenutku kada netko ovako paušalno, lakonski odmahne rukom kao da je pronaći posao na globalnom tržištu nešto što može hrvatska država urediti sa drugim državama, dodala je.

- Draga Kolinda, te socijalističke spike planske proizvodnje i tržišta su ti prolazile u vrijeme železne koltrine, koltrine koju si jedva čekala da skinemo. Za dobro svih nas i naše djece, preklinjem te da se skupa sa svojim drugovima i biračima vratiš u 21.stoljeće i prestaneš svima nama koji već živimo u 21. stoljeću vrijeđati zdrav razum, zaključila je Manjgotić Paravić i objavu zaključila hashtagom "#HrvatskaZNA".

Podsjećamo, Grabar-Kitarović je izjavu o hrvatskim IT stručnjacima koji će raditi za strane tvrtke i zarađivati 8.000 eura izrekla na predizbornom skupu u Osijeku.

- Imam dogovore s nekim državama, da nam Hrvati odu na obuku negdje drugdje i da se vrate u Hrvatsku, da rade preko interneta u nekoj drugoj državi, a u Hrvatskoj zarađuju osam tisuća eura. Zamislite što to znači za naše mlade, izjavila je u nedjelju.

Kasnije se ispostavilo da je time aludirala na ponudu izraelskog premijera Benjamina Netanyahua o obuci hrvatskih IT eksperata u Izraelu nakon koje bi se vratili u Hrvatsku te iz nje radili za izraelske firme. U međuvremenu je rekla da je o istoj temi razgovarala i s nekim drugim državama, pa čak i s Michaelom Bloombergom, milijarderom koji se kandidrao za predsjednika SAD-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:44