DRAGA MILANA

I muškarcu se može zgaditi seks, ali ne shvaćajte to osobno

 Foto: Durex

Imam 34 godine, osam godina sam u braku. Prije dvije godine doznala sam da moj suprug ima aferu. Žena s kojom je bio u vezi bila je moja poznanica. Bila sam očajna, prva pomisao bio je razvod. Moj muž je prekinuo vezu s tom ženom, molio me oprost, ali nisam u braku ostala zbog njegovih molbi, nego najviše zbog toga što sam dijete razvedenih roditelja i što svojoj djeci nisam htjela priuštiti razvod. Ne mogu reći da sam prestala voljeti svog muža, ali sam počela malo više izlaziti, gledati druge muškarce, što mi dotad nije padalo na pamet. Prije godinu dana upoznala sam muškarca svojih godina koji je slobodan i koji mi se svidio. Ima reputaciju zavodnika i znam da je bio s puno žena, od kojih neke i poznajem. Nisam željela s njim ništa drugo osim avanture. On mi je udvarao pri našem upoznavanju, ja sam mu dala do znanja da mi se sviđa. Rekla sam mu da imam muža i djecu i kakvo je stanje u mom braku. Nekoliko smo puta izašli zajedno, bilo nam je lijepo i onda je odjednom promijenio ponašanje. Dao mi je do znanja da je u mene zaljubljen, da mu je stalo, ali nije želio sa mnom spavati. U posljednje se vrijeme ne viđamo, tu i tamo me nazove. U međuvremenu sam s mužem poboljšala odnose iako se još ljutim na njega. Može li se stvarno dogoditi da se muškarac zaljubi u ženu, a da iz nekog razloga ne želi spavati s njom? Zbunjena

Prije pola godine sjedila sam na ručku s tri filmska redatelja. Razgovarali su o jednom mogućem scenariju za film. Priča ide otprilike ovako: u feudalno doba postojao je zakon koji se zvao zakon prve noći. Feudalac je po njemu imao pravo spavati sa svakom seljankom koja se trebala udati za njegova kmeta, u razdoblju od tri noći doveli bi je u njegov dvorac i ona bi prvo pripala njemu. Taj se zakon ispunjavao godinama, prenosio se s oca na sina. Jedan je feudalac, već u srednjim godinama, umoran od svega, upoznao mladu seljanku koju su mu doveli jer se trebala uskoro udati za njegova kmeta. Ona je bila vidljivo ljuta i puna prezira prema njemu jer je bila zaljubljena u svog mladića i sve u njoj se bunilo protiv tog običaja. Zamišljala je feudalca, kojeg dotad nikad nije vidjela, kao neku razvratnu zvijer. Došavši u dvorac, najprije su je uredili, odjenuli i doveli na večeru s gospodarom, koji je ubrzo uočio njeno raspoloženje i ljepotu, ta ga je kombinacija zabavila. Ponašao se vrlo pažljivo s njom, bio je pristojan, ostala je iznenađena njegovim nastupom. Za večerom se nije znala ponašati, niti koristiti priborom za jelo, ali je oponašala njega i trudila se odgovoriti na njegova pitanja. Uočio je da je bistra, davala je pametne odgovore. Nakon večere on se povukao na spavanje, nije je ni taknuo.

Druge večeri feudalac je s njom opet pristojno razgovarao, počela je shvaćati da je pogriješila i da ga je potpuno krivo zamišljala.

Trećeg je dana spoznala da jedva čeka susret s njim i da želi da je nakon večere odvede u krevet, a on joj je nakon što su večerali i razgovarali rekao da je slobodna i da može ići. Ona se rasplakala, pitala ga je što nije u redu s njom. Dobila je odgovor da je posebna i vrlo lijepa, razlikuje se od djevojaka koje su mu dosad dovodili. Oni ne mogu biti zajedno, niti on želi učiniti ono što je učinio sa svima ostalima. Zato joj poklanja nevinost i neka se takva vrati svome mladiću.

Nakon što su mi prepričali predložak, njih trojica su me upitala što mislim o priči.

“Što vi mislite o priči? Vi ste muškarci, odgovorite mi na pitanje koliko je moguće da se u neku ženu zaljubite, a da odbijete seks s njom?” upitala sam.

“Moram priznati da mi se jedna žena toliko svidjela da sam se bojao da ne podbacim i da pred njom ne ispadnem dovoljno dobar, pa nisam učinio ništa”, rekao je prvi.

“Ja mislim da je to moguće samo na filmu. Ljudi vole bajke”, rekao je drugi.

Treći je mudro šutio.

Pravi odgovor na vaše pitanje zna samo vaš nesuđeni ljubavnik. Moguće je da je razlog praktične prirode, uplašio se mogućnosti da se spetlja sa udanom ženom, koja ima muža prema kojem nije ravnodušna i dvoje male djece. S te strane gledano, napravio vam je uslugu. Mislim da će se vaš brak konsolidirati, a da će suprugova epizoda pomalo pasti u zaborav. No, nakon što vas je muž povrijedio na jedan način, ovaj vas je muškarac povrijedio na drugi i to je ono što vas muči i što je dodatno poljuljalo vaše samopouzdanje. Razlog što nije želio spavati s vama nije u vama niti u vašem izgledu. Mislim da on ne želi obaveze, a nije mu bilo do igre s vama. Rekli ste da ima reputaciju zavodnika, ipak ste dobili poseban tretman, samo što niste to htjeli. Poseban tretman željeli ste od svog supruga.

Općenito vjerujem da muškarac može odbiti seks sa ženom do koje mu je stalo samo ako mu se seks iz nekog razloga u životu pomalo zgadio, kao što je to slučaj s našim feudalcem. Nadam se da će naši muški čitatelji dati na Facebooku svoje odgovore na ovo pitanje, oni sigurno znaju bolje.

Svoje pitanje možete poslati na adresu EPH Koranska 2 Zagreb, Jutarnji List, za Milanu, ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:13