PROZVAO FIFU

I MARADONA PROTIV MESSIJA 'Nije pošteno što je dobio Zlatnu loptu, to je čisti FIFA-in marketing'

Njemačka je pobijedila zbog nesporazuma argentinske obrane – rekao je Maradona
 getty images

Argentinski nogometni velikan Diego Maradona čitavo je Svjetsko prvenstvo u Brazilu komentirao za program De Zurda na venezuelanskoj televiziji. Iznimka nije bio ni veliki finale između Njemačke i Argentine...

Njemačka je slavila golom Marija Götzea duboko u produžetku i osvojila svoj četvrti naslov svjetskog prvaka, pa tako Argentincima posljednji naslov ostaje onaj iz 1986. kada su trijumfirali upravo predvođeni Maradonom.

- Žao mi je zbog moje zemlje. Götzeov gol zaista boli. Velika je tuga u mom srcu zbog poraza u finalu. Kada se sve zbroji mislim da je Argentina zaslužila bar penale. Njemačka je pobijedila zbog nesporazuma argentinske obrane – rekao je Maradona.

Iako nije želio kritizirati igru "gauča" Maradona nije propustio komentirati izbor Lionela Messija za najboljeg igrača turnira (Zlatna lopta).

- Messi? Dao bih mu nebesa kada bi bilo moguće. Ali nije pošteno kada dobije nagradu za nešto što nije zaslužio samo zbog nekog marketinškog plana – dodao je "mali zeleni" za igrača koji je sa četiri gola predvodio argentinske strijelce, ali nije zabio nijedan gol u nokaut-fazi natjecanja.

Na kraju je Maradona dodao da mu nije bio jasan potez izbornika Alejandra Sabelle koji je zamijenio Ezequiella Lavezzija i uveo Sergija Agüera.

- Ne razumijem zamjenu Lavezzija. Bio je fenomenalan na krilu. Kun Agüero nije imao isti učinak. On nije bio u turniru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 11:10