PODRŠKA NA FACEBOOKU

I BARCELONA JE UZ VATRENE 'Rakitić, Halilović, Tomići Hezonja - to su naši Hrvati!'

Na dan utakmice protiv Kameruna, velika Barcelona je na svojim stranicama na brojnim društvenim mrežama objavila zajedničku fotografiju četvorice Hrvata koji brane boje tog katalonskog giganta. Ante Tomić i Mario Hezonja su u prvoj košarkaškoj momčadi, Ivan Rakitić je najnovije pojačanje nogometaša, a Alen Halilović dolazi u nogometnu B momčad u statusu golemog talenta.

- Nakon Prosinečkog i Vučevića, ovo su njihovi hrvatski nasljednici u dresu Barcelone. Dugo Barça nije imala ni jednog Hrvata, a onda su ove godine stigli Rakitić i Halilović, nešto ranije Tomić i Hezonja. Povezanost Barcelone i Hrvatske sve je jača, zaključuje autor teksta.

U opširnom tekstu potom autor istražuje korijene hrvatskog kvarteta. I Tomić i Hezonja su Dubrovčani, ali su se prvo afirmirali igrajući za KK Zagreb. Halilović je podrijetlom iz BiH, ali je cijelu karijeru u mlađim kategorijama proveo u Dinamu. A Rakitić nije ni Dubrovčanin niti Zagrepčanin, on je iz Basela, zaključuje dobro informirani autor teksta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:09