Hrvoje Čermak počeo s pripremama za rally Dakar

ZAGREB - Najveći i najopasniji rally na svijetu Dakar, koji počinje 31. prosinca 2006. godine i traje 17 dana, vozit će u Mercedesu ML Hrvoje Čermak, sin generala Ivana Čermaka.



- Da, istina je da sam pozvan i da sam lagano počeo s pripremama hrvatskog tima za Dakar - izjavio je Čermak koji je s ocem suvlasnik benzinskih crpki Tifon. Primamljivu ponudu Čermaku su, govori, predložili iz Mercedesa Hrvatska, a on je na nju odmah i pristao.



- I prije sam imao ponuda iz inozemstva, ali tada nisam bio u mogućnosti prihvatiti ih. Prvo je otac bio u Haagu, potom sam dobio sina Ivana i pomalo sam se povukao iz tog svijeta. No, sada je pravo vrijeme za takav izazov - izjavio je Čermak. Dodao je da bi s ozbiljnim pripremama trebao početi već u ožujku.



- Zbog brojnih poslovnih obaveza i obitelji trebao bi hvatati vikende i vježbati. Za treninge su najbolji Izrael ili Emirati zbog pustinje. Jer se treba pripremiti na situacije koje su moguće na terenu, primjerice da mi se usred pustinje pokvari auto.



Tada nema spavanja, nego cijelu noć popravljamo auto da bismo ujutro mogli nastaviti utrku - rekao je Čermak, koji je dvije godine bio prvak Hrvatske, a osvojio je brojne nagrade na drugim utrkama te je kao međunarodni vozač Formule 3 pet godina zaredom nastupio na Europskom prvenstvu.



 Tehnički koordinator Čermakova tima Miroslav Ružić otkriva da će im za utrku dugu devet tisuća kilometara trebati jaki sponzori.



- Riječ je o financijski zahtjevnom projektu za koji će nam trebati oko 2,5 do 3 milijuna kuna - rekao je Miroslav Ružić.    

Vanja Nezirović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:51