DOK-ING XD

Hrvatski električni auto oduševio u Ženevi

U kratkoj ali atraktivnoj karoseriji XD-a, krije se snaga sportskog auta koji se dodirom na monitoru može promijeniti u ekonomično vozilo za gradsku vožnju

Među više od 60 'vozila budućnosti' iz cijelog svijeta, na samom ulazu u Zeleni paviljon izložbe automobila u Ženevi ističe se hrvatski koncept XD tvrtke Dok-ing iz Zagreba, piše u četvrtak kanadski automobilistički portal 'auto123.com'.

Vozilo je u službenim izvješćima organizatora izdvojeno kao primjer dobrog pristupa konceptu električnog automobila, koji prkosi uvriježenom mišljenju da su ta vozila spora i neudobna.

Mediji javljaju da je automobil već na samom otvaranju Ženevskog salona privukao veliku pozornost posjetitelja i investitora, ističe portal i navodi tvrtku Dok-ing koja kaže kako početak svjetske premijere izgleda više nego ohrabrujuće. Njihova vizija da svijetu treba predstaviti atraktivan, udoban i živahan gradski automobil na baterije velike autonomije, pokazala se ispravnom, piše 'auto123.com' u svojem izvješću.

U kratkoj ali atraktivnoj karoseriji XD-a, krije se snaga sportskog automobila koji se dodirom na monitoru može promijeniti u ekonomično vozilo za gradsku vožnju koje na 100 kilometara troši samo sedam kuna električne energije, što je cijena jedne litre benzina, a s jednim punjenjem prelazi do 250 km.

Portal nastavlja izvješće pohvalama impresivnom zaobljenom dizajnu ističući pozitivne prve reakcije predstavnika iz svijeta automobilske industrije, stručne javnosti i posjetitelja 'Geneva motor showa'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:53