NA NIČIJOJ ZEMLJI

HRVATSKA DOBILA NOVOG SUSJEDA Čeh na granici sa Srbijom proglasio nezavisnu državu Liberland!

 liberland.org

Čehu Vitu Jedlički očito je dosadio višegodišnji spor između Hrvatske i Srbije oko granice na Dunavu između Bačkog Monoštora i Zmajevca te je na prostoru od sedam kvadratnih kilometara proglasio nezavisnu državu. Ime države je Liberland, a prvi predsjednik, naravno, postao je Jedlička.

Iako je Jedlička sebe proglasio predsjednikom, nije baš da u Liberlandu vlada diktatura. Tako domišljati Čeh u svoju državu poziva sve koji nisu ekstremisti i poštuju načelo 'živi i pusti druge da žive'.

Liberland ima čak i svoju službenu web stranicu na kojoj se jasno mogu vidjeti zastava, grb i svi zakoni nove države, koja je prema riječima Jedličke, potpuno u skladu sa međunarodnim pravom jer je osnovana na ničijoj zemlji...

- Moja najveća želja je da upravo Hrvatska i Srbija prvi priznaju nezavisni Liberland, a onda će uslijediti priznanja iz cijelog svijeta - napisao je Jedlička i objasnio razloge svog neuobičajenog poteza.

- Cilj je stvoriti društvo u kojem mogu prosperirati pošteni ljudi. Ne želimo da im država zagorčava život nepotrebnim zabranama i porezima. Užasni uvjeti za život i sve veći utjecaj intresnih grupa za funkcioniranje država najveći su razlog za osnivanje Liberlanda.

Prema službenoj stranici Liberlanda, Jedlički su uzori Monaco, Lihtenštajn i Hong Kong.

Ipak, u Liberland ne mogu doseliti naš svi...

- Ne želimo komuniste, naciste, kriminalce...

Sve o novoj državi na granici Hrvatske i Srbije možete saznati OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:26