REAGIRANJE

HRT O LAŽNIM DIPLOMAMA ZAPOSLENIKA 'Nije skandal ako samo tri od 2968 zaposlenika dobiju otkaz'

HRT je među javnim institucijama koje su imale uvjerljivo najmanji broj takvih slučajeva, dok neke nisu niti provele provjeru, stoji u reagiranju HRT-a

U ime Hrvatske radiotelevizije, Igor Medić iz Radne jedinice Komunikacije HRT-a pozvao je da u skladu sa člancima 40. i 41. Zakona o medijima objavimo reagiranje na opremu članka objavljenog danas 12. ožujka 2105. na portalu Jutarnjeg lista, pod naslovom „VELIKI SKANDAL NA HRT-u Zbog lažnih diploma troje zaposlenika dobilo izvanredni otkaz“.

"Neistinito je, tendenciozno i senzacionalistički govoriti o „velikom skandalu“, budući da se radi o troje sada već bivših zaposlenika u odnosu na 2968 zaposlenih s urednim statusom. Smatramo kako je ovakvim naslovom počinjena šteta HRT-u i njezinim zaposlenicima. Naime, HRT je među javnim institucijama koje su imale uvjerljivo najmanji broj takvih slučajeva (neke su imale i više desetaka pa i stotina), dok neke nisu niti provele provjeru", stoji u reagiranju HRT-a.

Također, o provjeri diploma na HRT-u te o broju otkrivenih lažnih diploma već se u nekoliko navrata pisalo u medijima posljednjih mjeseci, stoga se ne radi ni o kakvoj novoj već o senzacionalističkom ponavljanju iste stare vijesti, navodi u reagiranju Igor Medić iz Radne jedinice Komunikacije HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 13:22