MEKSIČKI MEDIJI

HERRERA 'BOCNUO' KOVAČA 'On ima recept za Meksiko? Samo kuharima trebaju recepti'

'Mi se nećemo povući i samo braniti, nećemo igrati na bod nego ćemo pokušati doći do pobjede'
Mexico's coach Miguel Herrera (C) looks on during a training session at Pernambuco Arena in Recife on June 22, 2014, on the eve of the 2014 FIFA World Cup Group A football match between Croatia and Mexico. AFP PHOTO/ YURI CORTEZ
 YURI CORTEZ/AFP / AFP

Najveći meksički sportski tabloid Record u najavi utakmice s Hrvatskom donosi izjavu meksičkog izbornika Miguela Herrere koji je 'uvjeren u prolaz u sljedeći krug'.

- Možemo ovdje pričati o 20 tisuća stvari i okolnosti zbog kojih netko može biti bolji od drugog, ali to morate dokazati i na terenu. Mi smo pokazali stav i odlučnost, čvrsta smo momčad u kojoj se zna red. Kad čujemo da netko kaže da je bolji od nas, to nas motivira da budemo još odlučniji - poručuje Herrera.

Potvrdio je da će i protiv Vatrenih istrčati ista momčad kao u prve dvije utakmice.

- Pritisak je na obje momčadi, ali oni moraju napasti jer im treba pobjeda. Međutim, mi se nećemo povući i samo braniti, nećemo igrati na bod nego ćemo pokušati doći do pobjede.

Herrera je 'bocnuo' i hrvatskog izbornika Niku Kovača koji je rekao da ima plan za pobjedu nad Meksikom.

- Samo kuharima trebaju recepti - kroz smijeh je rekao samouvjereni meksički izbornik.

Dodao je da očekuje pun stadion Meksikanaca te je obećao da će njegovi igrači ostaviti srce na terenu. Herrera je u nedjelju otvorio posljednji trening za obitelji i prijatelje igrača te ističe da ih je to još više motiviralo.

Meksikanci se pouzdaju u svoju obranu koja je dosad bila nesavladiva.

- Imamo vrlo dobru statistiku i nadamo se da ćemo i treću utakmicu zadržati čistu mrežu i proći u drugi krug - rekao je vratar Ochoa, junak remija protiv Brazila.

U naslovu izvještaja s konferencije za novinare hrvatske reprezentacije Record citira izjavu Luke Modrića: „Mandžukić je zabijao i boljima od Ochoe“. Autor teksta ističe kako je izbornik Niko Kovač tijekom presice bio vrlo smiren i uvjeren da će njegova momčad pobijediti u Recifeu.

- Važno je postići pogodak, a znamo da za to imamo 90 minuta i nadamo se da ćemo pobijediti. Naše ambicije i ciljeve možemo usporediti s meksičkima. Mislim da oni već osjećaju pritisak, i ako će se nečija koljena tresti, onda će to biti njihova - navodi list izjavu izbornika Kovača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:40