FATALNI NAPITAK

GUTLJAJ SMRTI Konobar gostu umjesto vina poslužio čašu deterdženta za pranje suđa, muškarac je umro u agoniji od teških opeklina

 Colourbox

Andres Lorente (50) sjeo je u jedan kafić u Španjolskoj te naručio čašu bijelog vina. Međutim, konobar mu je poslužio industrijsko sredstvo za čišćenje zbog čega je nesretna mušterija u konačnici preminula.

Do greške je došlo jer je deterdžent za pranje suđa uliven u praznu bocu vina koja je potom stavljena u hladnjak. Unatoč svojoj snazi i intenzitetu, sredstvo za pranje je bez boje i mirisa što je uzrokovalo da ni konobar ni Andres nisu shvatili da u boci nije vino.

Žrtva, razvedeni otac dvoje djece, je hitno prevezen u lokalni medicinski centar sa strahovitim opeklinama dušnika, grla i želuca, a nakon što mu se stanje pogoršalo prebačen je u bolnicu kraj Vinarosa.

Lokalne su vlasti potvrdile da su uhitile vlasnika kafića zbog sumnje na ubojstvo iz nehaja, no pušten je kući nakon ispitivanja i uplate jamčevine. Predviđeno je da se ponovno pojavi pred sucem istrage radi dodatnog ispitivanja.

Kafić je zatvoren nakon incidenta dok su boca sa sredstvom za čišćenje i čaša iz koje je preminuli konzumirao tekućinu odneseni na dodatnu analizu.

- Sve upućuje da je tragedija izazvana nemarom prije nego namjerom. Izgleda da je deterdžent u boci vina stavljen u hladnjak te je to prouzročilo nesretne posljedice. Otegotna okolnost je i činjenica da sredstvo za pranje izgleda kao vino koje je žrtva naručila. Prema našim saznanjima preminuli je uzeo tek mali gutljaj - kazao je izvor blizak istrazi.

Jose Antonio Martin, ravnatelj odjela gastroenterologije u Općoj bolnici Castellon navodi kako i mala količina deterdženta može biti smrtonosna.

- Opekline nastaju gotovo odmah. Ukoliko je riječ o jačem deterdžentu, tekućina može probiti stijenku jednjaka i želuca te izazvati krvarenje - kazao je Martin.

Službena potvrda uzroka smrti bit će dana nakon obavljanja obdukcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 19:45