DOBAR MARKETING

FOTO: 'VOZI ME CIJELI DAN ZA 3 FUNTE' Autobusna kompanija zbog seksizma izazvala bijes na društvenim mrežama

 Twitter

Reklamna kampanje jedne autobusne kompanije koja je imala cilj da privuče mlade ljude dobila je negativan feedback, a na društvenim medijima fotografije autobusa su se počele dijeliti iz sasvim krivih razloga.

Naime, New Adventure Travel Limited (NAT Grupa) iz Južnog Walesa na stražnju stranu svojih autobusa nalijepila je sliku žene koja natpisom 'Vozi me cijeli dan za 3 funte' prekriva svoje golo poprsje.









Korisnici društvenih mreža burno su odreagirali jer je bilo jasno na što se aludira reklamom. No seksizam ovog puta nije zaobišao ni muškarce: na autobusima su se našle i polugole slike muških modela.









Nakon bijesnih reakcija, iz kompanije su kazali kako su svoje autobuse željeli učiniti primamljivijima mlađim korisnicima javnog prijevoza.

- Slogan 'Vozi me cijeli dan za 3 funte' nije imao namjeru uvrijediti ni žene ni muškarce, a ako se to ipak dogodilo ispričavamo se svima - poručili su iz NAT grupe te kazali kako će reklame biti uklonjene s autobusa u sljedeća 24 sata, što su naredili lokalni političari.









Ipak, čini se kako je marketinški tim kompanije odradio dobar posao, jer se o kampanji u kratkom vremenu naveliko počelo pričati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:29