VIDIKOVAC IZ WC-A

FOTO, VIDEO Na 68. katu nebodera napravili toalet sa spektakularnim pogledom na London!

'Inače se toaleti nalaze na prvom katu, a ovi 's pogledom' na 68. katu su samo u slučaju potrebe te nisu otvoreni za svakodnevnu uporabu'
 AFP

Možda je najmanja prostorija u zgradi, no iz nje se pruža najljepši pogled na britansku prijestolnicu.

Iz toaleta na 68. katu nebodera The Shard, na 230 metara visine, možete se diviti londonskom pejsažu.

Dvije milijarde funti vrijedan projekt uključuje neboder koji para oblake na visini od 310 metara i najviši je u zapadnoj Europi, a za široke mase će biti otvoren idućeg mjeseca, točnije, 1. veljače.

Većina ljudi ipak će uživati u spektakularnom pogledu sa službenih vidikovaca pomoću teleskopa, a karte za otvorenje nebodera su raspredane, unatoč tome što koštaju 230 kuna za odrasle i 175 kuna za djecu.

- Ovo je jedino mjesto s kojega možete vidjeti cijeli London odjednom, i stoga je ovo naravno početna točka u istraživanju engleskog glavnog grada.

- Inače se toaleti nalaze na prvom katu, a ovi 's pogledom' na 68. katu su samo u slučaju potrebe te nisu otvoreni za svakodnevnu uporabu.

Stakleni Shard piramidalnog oblika sadrži mnoštvo ureda, tri kata restorana i 200 soba Shangri-La hotela koji će biti otvoren na ljeto. Tu je i 10 luksuznih apartmana čije će iznajmljivanje koštati i do 50 milijuna funti (oko 458 milijuna kuna) svaki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 05:24