POPULARNA JELA

FOTO: ŠTO ZAPRAVO JEDEMO Eksplicitne fotografije koje će šokirati sve ljubitelje brze hrane

 Peter Augustus

Amerikanac Peter Augustus odlučio je napraviti seriju fotografija koje će u najmanju ruku šokirati sve obožavatelje brze hrane. Na eksplicitan je način prikazao od čega se sastoje neka od najpopularnijih jela koja se konzumiraju u fast food restoranima.

Augustus je ovim putem želio u prvom redu upozoriti i podići razinu svijesti kod ljudi kojima je brza hrana sastavni dio života. Na ovaj potez ga je potaknula selidba u Hong Kong.

Foto: Peter Augustus

- Kada sam stigao u ovaj grad, bio je krcat vizualnim simulacijama, a najupečatljiviji prizori su mi bile mesnice u mojoj četvrti. Većina nas iz velikih gradova sa Zapada rijetko kada vidimo životinje čije meso jedemo. Uvijek je meso koje kupujemo lijepo zapakirano u izlozima supermarketa - rekao je Augustus.

- Kako sam svakodnevno bio prisiljen prolaziti pored mesnica tako sam uvijek viđao raskomadane životinje. Svinjske glave, oči, crijeva i srca koja vise u izlogu natjerala su me da te dućane vidim kao normalna mjesta odakle hrana stiže svakog dana u restorane u kojima jedem - dodao je on priznajući da je ovaj projekt promijenio njegove prehrambene navike.

Foto: Peter Augustus

- Sada nastojim saznati gdje je i na koji način životinja uzgojena, a o rezultatima proučavanja ovisi hoću li je i jesti - zaključio je Augustus.

Foto: Peter Augustus

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 11:23