NA STUPU SRAMA

FOTO: SPRDNJI NA INTERNETU NEMA KRAJA Neymarova reklama za 7up sada je konačno dobila pravi smisao

BBC-jevih 'Sedam čuda Brazila', Angela Merkel kao kip iznad Rija i Mick Jagger koji donosi nesreću

Jedini čovjek na svijetu koji će sutra ujutro nositi žutu majicu bit će pobjednik etape na Tour de Franceu.

Napisao je to na Twitteru nakon prvog poluvremena u Belo Horizonteu engleski kriketaš Joe Root i time zapravo otvorio seriju duhovitih komentara o brazilskoj kataklizmi.

CIJELI SVIJET IM SE SMIJE Debakl Brazilaca rušio rekorde na internetu: Društvene mreže preplavile šale na njihov račun

Trominutno sramoćenje, 'petarda' u pola sata i konačna 'sedmica' učinili su Brazilce novim viralnim hitom za ismijavanje. Na njihovu žalost, katastrofa im se dogodila u eri kada u istoj sekundi cijeli svijet može dati svoje maštovito viđenje priče.

Najveća fora Englezima je bila činjenica što je BBC 2 na uobičajenom rasporedu za utorak u ponoć imao emisiju „Sedam čuda Brazila“.

Nadalje, The Mirror u nevjerici piše da su Brazilci za poraz okrivili - Micka Jaggera!

Pjevač Stonesa bio je na stadionu što je prema nekim domaćim komentatorima bila loša sreća jer je „seleção“ uživo gledao i 2010. kad su ispali od Nizozemske.

Među većim hitovima je montirana fotografija kipa Krista Iskupitelja u Riju koji radi „facepalm“, odnosno stavlja ruku na lice da ne gleda brazilski krah.

Neizbježno je bilo da će Kristov kip netko pretvoriti u divovsku kamenu Angelu Merkel koja slavi pobjedu, dok ga u jednoj doskočici nije ni trebalo fotošopirati. Ispod fotografije kipa jednostavno piše: „Izgubili smo s ovolikom razlikom“.

Kao i uvijek kada padne sedam golova, netko se dosjetio da je omiljeno piće Brazilcima od sinoć 7 Up, a mnogi su pribjegli i pomalo neukusnim šalama o holokaustu.

'Nijemci, lakše malo, nije ovo Poljska', glasi jedan popularni „tvit“, a njemu sličan: 'Nijemci su jurnuli u stranu zemlju i uzeli stvari u svoje ruke. Kako iznenađujuće!'

Velik broj komentatora primjećuje da će Neymar zahvaljivati Zúñigi što ga je ozlijedio i uskratio mu ovu sramotu, a natpis na njegovom dresu koji su Júlio César i David Luiz zajedno držali tijekom himne modificiran je u: „Drago mi je što ovo propuštam“.

Naš je favorit ipak zajednička fotografija Brazilaca prije utakmice, a ispred njih Tim Howard koji se baca uz opis: „Samo ih je Howard mogao spasiti“.

Za kraj, tvit uvijek duhovitog Ive Karlovića. Naš je tenisač na kraju utakmice napisao: 'Ako se dovoljno udaljite od televizora, rezultat bi vam mogao izgledati kao 1-1.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 13:43