OTKRILO GA OSOBLJE HOTELA

FOTO: RASKRINKAN KRIMINALAC Pobjegao iz zatvora na strastveni vikend sa suprugom u luksuznom hotelu pa se pohvalio na Facebooku

 Facebook /Google Maps

Opasni zatvorenik koji je pobjegao iz zatvora i prijavio se u luksuzni hotel na dvije noći kako bi bio sa svojom suprugom uhvaćen je nakon što se time pohvalio na Facebooku.

Douglas Ward (26) susreo sa sa svojom suprugom Eileen (27) nakon što je otišao iz North Sea Camp zatvora otvorenog tipa u Lincolnshireu.

Sobu je rezervirao telefonski, a nakon 18 sati pojavio se sa suprugom u hotelu. Idućeg jutra, Eileen se požalila osoblju kako je stolac u sobi puknuo i kako je Douglas završio u bolnici, te da ne može voziti jer mu je gležanj natečen. Menadžer hotela poklonio im je besplatno noćenje kako mušterije ne bi tražile kompenzaciju za ozljedu, no kada je vidio Warda sa zavojem, učinilo mu se kako to nije zavoj kakav bi mu stavili u bolnici, pa je postao sumnjičav.

Djelatnici zatvora nisu imali pojma da Ward nije tamo unatoč tome što je propustio telefonske pozive provjere: otkriven je tek kada je menadžer hotela provjerio Facebook profil para i naišao na hvalisave fotografije ispod kojih su im prijatelji ostavili poruke pitajući ga zar je pušten iz zatvora, a on im je ogovorio kako ima slobodan dan. Na fotografijama su konzumirali pića iz mini-bara, a Ward je, uostalom, kao mjesto prebivališta na Facebooku imao označeno 'zatvor Strangeways'. U međuvremenu je osoblje hotela otkrilo i kako je Eileen u hotel prijavljena pod lažnim imenom - Ellen Thompson (što je njeno djevojačko prezime).

Menadžer je tada kontaktirao policiju i Ward je vraćen u zatvor. Priznao je optužbe za bijeg iz zatvora i uništavanje rata ćelije.

Ward, koji služi petogodišnju kaznu zbog oružanog napada, zbog ovog bijega iz zatvora dobio je još 15 mjeseci kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:54