BRAZILSKI FARAON

FOTO: NAJLUĐI BOGATAŠ NA SVIJETU Pokopat će svoj Bentley da bi ga mogao voziti u drugom životu

Poduzetnik i diplomirani ekonomist, vlasnik je crnog pojasa u japanskoj borilačkoj vještini aikido, te vlasnik akademije Institute Maruyama Aikido, na kojoj usput i predaje.
 Facebook

Ima sve što može poželjeti u ovom životu. No kako bi to isto osigurao i u idućem, imućni poduzetnik grof Conde Francisco Scarpa odlučio je zakopati svoje najveće blago - 2,8 milijuna kuna vrijedan Bentley.

U bizarnoj najavi na njegovoj Facebook stranici, 62-godišnjak je objavio da planira učiniti isto što i egipatski faraoni i svoje blago uzeti sa sobom kad umre.

Stoga je danas u grobnicu spustio svoj Bentley Continental kako bi imao ugodnu vožnju na "drugu stranu". Rupu je iskopao u vrtu svog "skromnog" posjeda od 14.000 kvadratnih metara smještenog u Jardinsu, najbogatijoj četvrti Sao Paula.

Poduzetnik i diplomirani ekonomist, vlasnik je crnog pojasa u japanskoj borilačkoj vještini aikido, te vlasnik akademije Institute Maruyama Aikido, na kojoj usput i predaje.

Kako je napisao na Facebooku, ideju o zbrinjavanju svog blaga dobio je u nedjelju dok je gledao dokumentarnu emisiju o drevnom Egiptu i faraonima.

Scarpa je 2009. godine proveo dva mjeseca u komi nakon operacije smanjenja želuca. Naime, na ranu je dospjela superbakterija i zamalo ga ubila. Čak su mu svećenici u dva navrata davali posljednju pomast.

Prije dvije godine ručao je s ruskim tajkunom Romanom Abramovičem koji ga je pozvao na svoju luksuznu jahtu na Capriju.

Kako nema djece, za svoju papigu kaže da je njegova kćer. Zove se Filomena Leopoldina Sofia Scarpa, ima vlastitu posjetnicu i jedna je od najskupljih ptica na svijetu - vrijedi oko 125.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 13:14