SVE U ZNAKU IZBORA

FOTO: HDZ-ovci STIŽU NA NACIONALNO VIJEĆE STRANKE, NISU MOGLI IZBJEĆI PITANJA O KOLINDINIM IZJAVAMA 'Kampanja nije dosadna, čekamo sučeljavanje'

 
Gordan Jandroković, Andrej Plenković i Milijan Brkić
 Damjan Tadić / Hanza Media

HDZ danas održava sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke, a nakon toga će se održati i sjednica Središnjeg odbora stranke.

Uoči sastanka s novinarima je razgovarao Branko Bačić.

'Ovaj sastanak je obveza temeljem Statuta tako da će i predsjednički izbori biti neizbježna tema. Stranka je aktivna i u punoj potpori našoj kandidatkinji za pobjedu', rekao je Bačić.

Na pitanje javljaju li se na terenu crni labudovi, Bačić odgovara:

'Ja sam rekao da je stranka u punom angažmanu i ne vidim takvih, bilo kakvih odstupanja od podrške Kolindi Grabar-Kitarović. Uvjeren sam u njezinu pobjedu', rekao je Bačić na pitanje strahuje li od scenarija kakav se dogodio naizborima za Europski parlament.

Kada je riječ o večerašnjem sučeljavanju na javnoj televiziji, Bačić kaže:

'Ja vam mogu reći ono što je ona rekla, a to je da je na javnoj televiziji predviđeno sučeljavanje sa svim kandidatima i ona je jasno htjela poslati poruku da će se vrlo rado sučeliti na način da svih 11 kandidata ima istu priliku odgovarati, a ne da bude njih nekolicina odabranih. Koliko sam vidio, to će trajati dva i pol sata i može se u bitnome ptikazati program', zaključio je Bačić.

Uoči sjednice Središnjeg odbora HDZ-a novinarima je kratko na pitanja odgovarao Miro Kovač. Upitali su ga o izjavama aktualne predsjednice i kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović.

'Kampanja, kao i svaka kampanja nikad nije dosadna. Ono što je bitno je da se vodi fer kampanja, bez udaraca ispod pojasa. Kolinda Grabar Kitarović je favoritkinja, čekamo danas sučeljavanje i u nedjelju prvi krug', rekao je Kovač, a na pitanje o Miroslavu Škori nije odgovorio.

Novinari su ga upitali i kako to da se ne pojavljuje u kampanji HDZ-ove kandidatkinje.

'Tamo gdje sam pozvan, tamo i dođem, kao i danas, kao i u četvrtak u Ciboni, ja radim svoje kao član HDZ-a', rekao je Miro Kovač.

O izjavama Kolinde Grabar-Kitarović i je li ona sama sebi najveći neprijatelj, novinari su upitali i ministra Tomislava Ćorića.

'Čini mi se da smo svake godine sve bolji, a problem velikog broja zaposlenih u jednom sektoru je nešto što moramo riješiti. To se može riješiti kroz sustavni pristup, a za njega treba vremena', rekao je ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:36