OSTVARILA MU ŽELJU

FOTO: DJEČAK (8) POŽELIO NAUČITI ŠMINKATI PA GA MAJKA ODVELA U MAC 'Odbacite stereotipe. Djecu morate voljeti bezuvjetno'

 Facebook

Osmogodišnji dječak Ethan shvatio je kako je njegov san postati make-up artist nakon što ga je MAC-ov vizažist s Floride naučio takozvanom 'drag make-upu'.

Joey Killmeyer radi u kozmetičkoj industriji već 15 godina, a svoju vještinu toliko je usavršio da sada šminka i misice na natjecanjima.

Kada je Ethan sa svojom majkom ušao u MAC-ov dućan, kazao je Killmeyeru da želi naučiti šminkati onako kako je dosad gledao na YouTube vodičima Jeffreeja Starra.

- Podsjetio me na mene kad sam imao toliko godina. Bilo mi je zaista drago što sam mu mogao pomoći i naučiti ga onome što je htio.

Ethanova majka, Season Wilwert, kazala je za Huffington Post da se nada kako će njezina otvorenost prema kreativnim željama svog sina inspirirati i druge roditelje da prihvate jedinstvene kvalitete svoje djece.

- Djecu moramo voljeti bezuvjetno i ohrabrivati ih da otkriju svoje talente i strasti. Tako grade svoje samopouzdanje i sigurnost u to što zaista jesu. Roditelji moraju biti najvatreniji navijači svoje djece.

Killmeyer je kazao kako je našminkao pola Ethanovog lica, a potom je dječak isto ponovio na drugoj polovici lica.

- Bio sam tako dirnut jer mu je njegova majka dozvolila da radi ovo. Ethan je želio naučiti i kako našminkati druge, jer smatra da je sebe lakše našminkati. Radi se prvenstveno o kreativnosti i zabavi. Ethanova majka dopustila mu je da bude ono što je - kazao je Killmeyer.

Season Wilwert kazala je da se nada da će ljudi jednom prestati biti ograničeni kad se radi o različitim spolovima.

- Društvo se mora odmaknuti od predrasuda i stereotipa i prihvatiti činjenicu da je u redu što dječak nosi make-up te se tako izražava kao umjetnik. To ne određuje njegov spol niti seksualno opredjeljenje. Samo istražuje i još je dijete. Oni koji osuđuju ili su razmišljaju samo 'unutar kutije' štete svojoj djeci, narušavaju njihovu slobodu samoizražavanja i sprječavaju mogućnost da se prihvate svoj pravi identitet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:50