ČISTI LUKSUZ

FOTO: CRNA ZVIJER OD 750 KONJA Arapski superauto od 19 milijuna kuna ima svog vlasnika u Zagrebu!

 Facebook

Lykan Hypersport je sportski automobil koji je u limitiranom izdanju od samo sedam komada proizvela libanonska kompanija W Motors, a ujedno je i prvi superautomobil proizveden na Bliskom istoku.

No ono što je najzanimljivije da je to luksuzno vozilo pronašlo svog zagrebačkog vlasnika. Naime, na Facebook stranici 'Uživo sa hrvatskih prometnica' objavljeno je nekoliko fotografija s opisom automobila:

'Dame i gospodo, Lykan Hypersport - prvi arapski supercar! Pokreće ga 3.7-litreni TT boxer sa 750 KS i 960 Nm, ima 1380 kg, do stotke ide za 2.8 sekundi i postiže 385 km/h.'

Foto: Facebook

Ispod fotografije automobila sa zagrebačkim registracijskim tablicama nanizalo se mnoštvo komentara koji pršte oduševljenjem, a neki pišu kako skupocjeni automobil na ulicama hrvatske metropole testira Mate Rimac, tvorac električnog superautomobila Concept One.

Foto: Facebook

S cijenom od 3,4 milijuna dolara (oko 19 milijuna kuna) Lykan Hypersport je treći najskuplji automobil na svijetu, a nalazi se iza samo četiri proizvedena Lamborghinija Veneno (4,5 milijuna dolara) i Maybacha Exelero (8 milijuna dolara).

Razlog vrtoglavoj cijeni jest nekoliko 'sitnica': u farovima se nalazi 420 dijamanata ili rubina - izbor je na kupcu koji može dodatno birati kojim dragim kamenjem želi da mu se ukrasi automobil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 20:24