VJERUJETE LI JOJ?

FOTO: BRAZIL ĆE POBIJEDITI HRVATSKU Kornjača prognozirala rezultat na otvaranju SP-a!

Praia Do Forte, Brazil, 100614.Svjetsko nogometno prvenstvo Brazil 2014.Kornjaca Cabecao stara 30 godina i teska 160 kila prognozirala je ishod utakmice Brazil - Hrvatska u aquaparku. Odabrala je ribu objesenu za brazilsku zastavu i tako prognozirala poraz hrvatske reprezentacije u prvoj utakmici.Foto: Tom Dubravec / CROPIX
 Tom Dubravec / CROPIX / Tom Dubravec / CROPIX

Kornjača Cabecao odabrala je Brazil u prvoj utakmici SP-a. Vjerujemo pogrešno - osvanula je poruka na službenoj stranici HNS-a uz prigodnu fotografiju divovske kornjače koja je u bazenu otplivala do zastave domaćina te je tako prognozirala poraz Hrvatske na otvaranju Mundijala.

Kako je na zadnjih nekoliko prvenstava postala tradicija da životinje prognoziraju rezultate utakmica koje se odigravaju, to je postalo neizbježno i u Brazilu.

Tako smo do sada imali slonicu Citta, papigu Mani, čimpanzu Pina, a najpoznatiji prognozer među njima je bila hobotnica Paul koja je živjela u akvariju u Obernhausenu te je pogodila pobjednike svih parova koji su joj stavljeni na prognozu tijekom SP-a u Južnoafričkoj republici 2010.

Sada će nju titulu prognozera preuzeti kornjača od 160 kilograma, koja je stara 30 godina te će biti zanimljivo vidjeti hoće li biti uspješan prognozer kao njen prethodnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:32