PREOKRET U NASTAVKU

FOTO: BELGIJA - ALŽIR 2-1 Wilmots odličnim zamjenama 'ukrao' bodove Vahinom Alžiru!

U susretu 1. kola H skupine svjetskog nogometnog prvenstva Belgija je u Belo Horizonteu na stadionu Mineirao pobijedila Alžir 2-1 premda je nakon prvog poluvremena gubila 0-1.

Alžir, kojeg vodi BiH stručnjak Vahid Halilhodžić je poveo golom Sofianea Feghoulija iz jedanaesterca u 25. minuti. Bio je to prvi alžirski gol na svjetskim prvenstvima nakon 28 godina. Posljednji strijelac za Alžir bio je Djamel Zidane 1986. godine. Od tada Alžirci nisu zabili pogodak na pet utakmica.

Belgija je izjednačila u 70. minuti golom Marouanea Fellainija, a pobjedu 'crvenim vragovima' donio je Dries Mertens u 80. minuti. Za Alžir je do 66. minute igrao igrač zagrebačkog Dinama Al Arabi Soudani.

U drugom susretu iz ove skupine večeras se u Cuiabi sastaju Rusija i Južna Koreja.

U susretima drugog kola 22. lipnja igraju Rusija - Belgija, te Južno Koreja - Alžir, a treće kolo je na rasporedu 26. lipnja, a sastaju se Alžir - Rusija, te Belgija - Južna Koreja.

- Najvažnije je da smo startali s pobjedom, a sada je još važnije što smo uspjeli preokrenuti zaostatak. Mislim da će sljeeće utakmice biti puno lakše od ove - kazao je Dries Mertens, strijelac drugog pogotka za Belgiju.

- Počeli smo loše, a onda su oni poveli iz penala. Najbitnije je bilo da nismo paničarili, bili smo svjesni da smo bolja momčad od Alžira. Ušla su dva gola, a mogli smo postići još dva u završnici. Alžir uopće nije loša momčad, vrlo su organizirani - poručio je Daniel van Buyten.

BELGIJA - ALŽIR 2-1 (Fellaini 71', Mertens 80' / Feghouli 25-11m )

BELGIJA: Courtois, Alderweireld, Kompany, Van Buyten, Vertonghen, Witsel, Chadli, Dembele, Hazard, De Bruyne, Lukaku.

ALŽIR: Mbolhi, Bougherra, Ghoulam, Halliche, Feghouli, Medjani, Bentaleb, Soudani, Taider, Mahrez, Mostefa

KRAJ UTAKMICE

GOOL 80. minuta - Hazard je povukao brzu kontru i dodao na desnu stranu za Mertensa koji je s desetak metara topovskim udarcem probio vratara Mbolhija za vodstvo Belgije

GOOL 71. minuta - De Bruyne je ubacio u kazneni prostor, najviši u skoku je bio Fellaini i poslao loptu s desetak metara iza leđa Mbolhija za izjednačenje

67. minuta - Origi je krenuo sam prema vratima Alžira, pucao s ruba šesnaesterca, ali Mbolhi brani njegov udarac

65. minuta - Vertonghen je pokušao iz daleka, ali njegov udarac bio je vrlo neprecizan

57. minuta - Nakon ubačaja iz kuta Medjani je pucao glavom, prebacio loptu do druge vratnice, ali tamo je malo zakasnio Soudani

Kraj prvog poluvremena!

44. minuta - Belgija je konačno probila obrambeni blok Alžiraca, ali do gola ipak nisu došli. Hazard je slomio svog braniča i dobro proigrao Chadlija. Veznjak Tottenhama s desetak metara malo iskosa pucao je preslabo za vratara.

39. minuta - Vertonghen iz slobbodnog udarca s 19 metara puca visoko preko gola. Belgijci do sada još nisu složili niti jednu suvislu akciju...

34. minuta - Drugi pokušaj Witsela iz velike daljine, druga pobjeda vratara Mbolhija.

Ovo je bio prvi pogodak Alžira na Svjetskim prvenstvima nakon 1986.

25. minuta - Feghouli je siguran izvođač, Alžir vodi!

24. minuta - Penal za Alžir! Vertonghen je s leđa srušio Feghoulija...

21. minuta - Konačno nagovještaj belgijskog buđenja. Witsel je svom snagom opalio s 25 metara, Mbolhi je jedva obranio.

18. minuta - Mahrez je pokušao udarcem s lijeve strane, ali nije bilo ni blizu...

10. minuta - U početnim minutama ne događa se baš ništa... Alžirci su vrlo dobro postavljeni, Belgijci se ne mogu ni približiti golu.

Utakmica u Belo Horizonteu je počela!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:50