DRAMA ZBOG NEYMARA

FIFA 'Možda kaznimo Zunigu' BRAZILCI PRIJETE 'Može nam pobjeći jedino helikopterom s krova!'

'Disciplinska komisija je otvorila slučaj i uskoro ćemo odlučiti o eventualnim mjerama' - poručili su iz Fife
 AFP

Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) razmatra mjere protiv kolumbijskog reprezentativca Juana Zunige koji je nesmotrenim startom teško ozlijedio napadača Brazila Neymara.

"Disciplinska komisija je otvorila slučaj i analizirat će izvještaj s utakmice, kao i video snimku i uskoro ćemo odlučiti o eventualnim mjerama," poručili su iz Fife.

Neymar će propustiti samu završnicu SP-a zbog frakture kralješka koju je zadobio u završnim minutama četvrtfinalnog susreta nakon što ga je Zuniga udario koljenom u leđa.

'PROKLETI KOLUMBIJAC' Mediji vrijeđaju Neymarovog krvnika, navijači prijete: 'Živ nećeš izaći iz Brazila'

Nesmotren start Juana Zunige na Neymara, koji je Brazilce udaljio od naslova prvaka, pretvorio je kolumbijskog reprezentativca u brazilskog neprijatelja broj 1.

U nogometom zaluđenoj zemlji mediji i društvene mreže 'gore' od silnih uvreda i napada na braniča Napolija, a neki su išli toliko daleko da su 28-godišnjaku iz Chigoroda prijetili smrću. Nije pomoglo što se Zuniga ispričao, niti što su brazilski reprezentativci pokušali smiriti uzavrele strasti.

"Zuniga nije loš dečko. Mislim da nije bilo namjerno," kazao je kapetan brazilske vrste Thiago Silva.

Ispred bolnice u koju je Neymar prevezen na pregled u nekoliko minuta se okupilo više stotina navijača koji su pjesmom i povicima pružili podršku zvijezdi 'Selecaoa'. Kada je postalo jasno kako je za Neymara World Cup završen dio navijača se rasplakao.

"Za Zunigu bi bilo najbolje da na krovu hotela u kojem je smještena kolumbijska reprezentacija ima helikopter kako bi se sigurno vratio u domovinu," napisao je jedan bijesnih brazilskih navijača.

Liječnik brazilske ekipe Rodrigo Lasmar je pojasnio kako je Neymaru oštećen treći lumbalni kralježak i kako će oporavak trajati najmanje četiri tjedna.

"Neymar je imao sreće jer je mogao ostati paraliziran. Da ga je Zuniga udario centimetar više Neymar je mogao doživotno ostati u kolicima," komentirali su pojedini brazilski liječnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:48