Družijanić: Premještaj u reportere samo je ubrzao moju odluku

ZAGREB - Val odlazaka s Prisavlja se nastavlja. Nakon Nensi Brlek, HTV napušta još jedan bivši urednik i voditelj središnjeg 'Dnevnika' - Danko Družijanić.



- Odlučio sam promijeniti radnu sredinu. Idem u 'Ingru' na mjesto direktora marketinga i korporativnih komunikacija. Ponudu sam dobio prije par mjeseci, a nakon što sam sve odvagao, odlučio sam prihvatiti novi posao. O svemu sam jučer poslijepodne obavijestio Vanju Sutlića, ravnatelja HRT-a, a bude li sve po planu, nadam se da ću u moj novi ured ući 15. rujna - kaže Družijanić.



On je u televizijskom novinarstvu proveo četrnaest godina. Počeo je u Sportskoj redakciji HTV-a, nastavio na TV-Mreži i Informativnom programu HTV-a, a središnji je 'Dnevnik' vodio i uređivao šest godina. Prije nešto manje od godinu dana, odlukom Hloverke Novak-Srzić, Družijanić je prebačen u dnevne emisije 'Vijesti', a u središnjem 'Dnevniku' posljednjih godinu dana pojavljivao se samo kao reporter. Koliko je njegovo uklanjanje iz 'Dnevnika' pridonijelo njegovoj odluci da kaže 'zbogom' HTV-u?







- Kada čovjek radi ovako drastični rez u karijeri, naravno da ukalkulira sve činitelje koji su mu se zbivali u bliskoj prošlosti - kaže Družijanić, citirajući Winstona Churchilla koji je svojedobno rekao da je novinarstvo divan posao, ako se ne radi predugo.



- Hoće li mi nedostajati stari posao? Trenutačno ne mislim tako, no, jednog dana... tko zna? Sasvim sam posvećen iščekivanju novih poslovnih izazova i teško mi je kazati postoji li šansa da se jednom u budućnosti vratim na televiziju. Rekao bih da je odgovor prije ne, nego da - govori Družijanić, negirajući tezu da je odlazak njega i Nensi Brlek možda dogovoren.



- Da Nensi odlazi, doznao sam čitajući Jutarnji list. Kao što sam vidio u vašim novinama, mnogi će se iznenaditi njenim odlaskom. No, Nensi i ja nismo imali nikakve dogovore po pitanju naših odlazaka. Prevelike su to odluke, prevelike promjene, a da bi se čovjek na taj način igrao s vlastitom sudbinom - završava Družijanić.

Klara Rožman
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:21