OBITELJ IZ PAKLA

DJEČAČIĆ UMALO UMRO OD GLADI 'Znam da sam mu trebala posvetiti više pažnje, ali bila sam zauzeta seksom'

 Facebook, Screenshot

Kada je policija došla u kuću jedne mlade majke (24) iz australskog grada Adelaidea na njezin poziv jer se požalila da ju je partner napao, ostali su šokirani viđenim. Naime, osim što je kuća bila u kaosu, policija je pronašla potpuno zapostavljenog četverogodišnjeg dječaka koji je imao samo 8,3 kilograma te mu je prijetila smrt.

Zbog toga su njegovi roditelji završili na sudu, a majka je kao razlog takve okrutnosti prema djetetu navela kako nije imala vremena za njega jer je bila previše okupirana seksom s partnerom.

- Zabrljala sam. Uradila sam pogrešnu stvar. Znala sam da sam trebala posvetiti više pažnje sinu nego svom muškarcu. Nisam brinula o njemu kao što sam trebala. Umjesto toga sam bila previše zauzeta seksom - izjavila je dječakova majka na suđenju.

Tom prilikom se moglo čuti kako je nemarna majka na Facebooku objavljivala fotografije jela koja je pripremala dok joj je sin gladovao u svojoj sobi.

Dječak je pronađen u nevjerojatno prljavoj kući (Foto: Facebook)

Dječak, čiji se identitet ne smije otkriti zbog zakonskih regulativa, morao je jesti sam iza zaključanih vrata u sobi prepunoj prljavih pelena.

Kada su liječnici pregledali dječaka utvrdili su da je njegovo tijelo na desetom stupnju dehidracije, što znači da bi za dva dana doseglo 15., tj. razinu opasnu po život.

Zbog svega ovoga tužiteljstvo je zatražilo dugogodišnju kaznu zatvora za dječakova oca (28) i majku. Oni su proglašeni krivim za ugrožavanje dječakova života, a presuda će im biti izrečena u prosincu.

Posljedice ovakvog nemara za dijete vidljive su i nakon što već godinu dana živi kod udomitelja. Još uvijek krije hranu u džepovima i ne može podnijeti zatvorena vrata. Također, još se na zna pravilno služiti WC-om.

U koliko teškom stanju se nalazi dječak govori činjenica da mu je zbog nebrige izvađeno dosta zuba, a ima i poteškoća u govoru. Većinu vremena ne može kontrolirati emocije, a nekada samog sebe udara u glavu ili se zalijeće u zidove.

Izjava o njegom stanju koju su napravile vlasti i udomitelji pročitana je na saslušanju njegovih roditelja.

U njoj piše kako su normalni uvjeti života novost za dječaka koji nije htio izaći iz sobe šest mjeseci nakon što je udomljen. Kada bi se probudio, ležao bi u krevetu sve dok netko ne bi došao u njegovu sobu.

Foto: Facebook

Dječakov otac je u jednoj ranijoj izjavi koju je dao policiji rekao kako je dječak bio 12 dana zatvoren u svojoj sobi.

- Hranili smo ga skoro svakog dana. Gurali smo mu hranu ispod vrata. Koliko smo mogli čuti, djelovao je sretno - rekao je tada bezobzirni otac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 04:00