ZVIJEZDA ULTRE

DJ HARDWELL EKSKLUZIVNO ZA JUTARNJI: 'U Hrvatskoj ima pregršt nevjerojatnih partyja i festivala. Uživam u toj gužvi...'

 pr

Split se od ovog petka na sedam dana pretvara u grad partijanera, mladih i veselih gostiju sa svih strana svijeta. Iako će službeni dio poljudskog ludila trajati tri dana, ove su godine organizatori pripremili mnoga događanja izvan festivalskog programa, pa prvi tulum zagrijavanja počinje u četvrtak u klubu Giraffa. Petak, subota i nedjelja rezervirani su za stadion Poljud kojim će ta tri dana, prema očekivanjima organizatora, proći oko 180.000 ljudi.

Jedan od najrenomiranijih DJ-eva koji će zabavljati brojnu publiku na Ultri je i DJ Hardwell, koji je uoči dolaska u Dalmaciju dao ekskluzivni intervju za Jutarnji.hr.

Na čemu trenutno radite?

Upravo sam započeo s novom humanitarnom akcijom pod nazivom 'United We Are Foundation'. Nastupam 13. prosinca u Indiji i pokušat ću srušiti svjetski rekord u najvećem broju pozvanih gostiju ikad. Nadam se da ćemo ovim dobrim djelom uspjeti pomoći djeci u zajednicama gdje su prilike za obrazovanje ograničene. Sve o akciji pročitajte na: http://foundation.djhardwell.com/

Što vas inspirira najviše?

Ljudi, kultura i mjesta. Volim putovati u nove gradove i upoznavati nove ljude, stoga me putovanje po svijetu i puštanje muzike ispred publike inspirira.

Koga ste slušali dok ste bili klinac? Koji su glazbenici ostavili najveći utjecaj na vas? Tko vas je najviše obilježio?

Dok sam odrastao dečki poput Tiësta, Ferryja Corstena i Armina van Buurena imali su veliku utjecaj na moj život. Definitivno su pomogli oblikovati me kao mladog DJ-a i producenta.

Jeste li imali priliku upoznati domaću publiku? Možete li usporediti hrvatske festivale s drugim, svjetskim ili europskim festivalima? Imate li neku uspomenu ili trenutak koji biste mogli izdvojiti s prošlogodišnjeg nastupa u Hrvatskoj?

Hrvatska je država s mnogo nevjerojatnih partyja i festivala. Zaista uživam u toj gužvi. Kada pogledate druge turističke destinacije, Hrvatska je trenutno jedna od vodećih država za dance glazbu i to je fantastična stvar za elektronsku scenu koje nema mnogo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 03:19