SRAMOTAN PORAZ

CIJELI SVIJET IM SE SMIJE Debakl Brazilaca rušio rekorde na internetu: Društvene mreže preplavile šale na njihov račun

Malo tko je očekivao ovakav biblijski potop brazilske nogometne reprezentacije, ali ono što je bilo sigurno jest činjenica da će nakon povijesnog poraza od Njemačke rezultatom 7-1 cijeli internet brujati o ovoj, sada već legendarnoj utakmici, koja je posramila sve brazilske nogometaše i cijelu naciju bacila u potpuni očaj.

Šale na račun Brazilaca nalaze se na svakom koraku, a danas je na društvenim mrežama jednostavno nemoguće izbjeći tematiku sinoćnjeg debakla Brazilaca.

Na Facebooku je utakmica rušila rekorde. Čak 66 milijuna korisnika stvorilo više od 200 milijuna interakcija, od čega 52 milijuna statusa, lajkova i komentara otpada na korisnike iz Brazila.

Na drugom mjestu nalazi se utakmica otvaranja SP između Brazila i Hrvatske kad je 58 milijuna korisnika Facebooka vršilo međusobnu interakciju.

Na Facebooku se najviše pričalo o Neymaru, dok su fanovi najviše komentirali igru Thomasa Müllera i Davida Luiza.

Slična stvar dogodila se i na Twitteru, gdje je zabilježeno rekordnih 35,6 milijuna tweetova zbog čega je utakmica Brazila i Njemačke postala najdiskutiraniji sportski događaj na Twitteru u povijesti.

Gol Samija Khedire u 29. minuti utakmice korisnike je nagnao da objavljuju 580,166 tweetova u minuti, što je apsolutni rekord.

Brazilska nacija ovaj tragičan poraz izabrane nogometne vrste prozvala je Mineirazo, prema stadionu Mineirao u Belo Horizonteu koji će Seleçãu ostati duboko urezan u sjećanju.

Tako će u potpunosti otići u zaborav "Maracanazo", čuveni poraz (1-2) koji je Brazil doživio na Maracani od Urugvaja 1950. godine.









































Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 21:10