SPREMNI NA PROBLEME

BRAZILSKI ŠPIJUN OTKRIO SCOLARIJEVU TAKTIKU 'Ovisite o suradnji Modrića i Srne, tu ćemo vas udariti!'

'Hrvatska je više tehnička momčad nego Srbija. Očekujemo da će nam Hrvati napraviti teškoće'
Zagreb, 191113.Stadion Maksimir.Druga, odlucujuca, dokvalifikacijska utakmica za svjetsko prvenstvo u Brazilu izmedju Hrvatske i Islanda.Na fotografiji: slavlje, Darijo Srna, Ivan Perisic, Ivan Rakitic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Slavenu Biliću je svojedobno desna ruka bio Gavran, dok Luiz Felipe Scolari ima - Kokota. Alexandre Gallo (47), naime, glavni je analitičar suparnika brazilskih nogometaša. U Salvadoru su ga prepoznali novinari meksičkog Recorda i pitali za dojmove nakon dvoboja Hrvata i Australaca.

Gallo je proučio zadnjih pet utakmica izabranika Nike Kovača, dakle sve pod vodstvom našeg novog izbornika, a osim u Salvadoru uživo je gledao “vatrene” i u St. Gallenu u ožujku . Gallo inače obavlja i dužnost izbornika brazilske U-20 i U-17 vrste.

- Detalje ću proslijediti Felipeu, pa vam ne mogu reći puno. Hrvati su protiv Australaca ušli malo usporeno, kao i svi koji su ovih dana igrali svoje zadnje pripremne dvoboje. Bila je to utakmica u kojoj su pazili da se ne ozlijede, no mogu reći da Hrvatska može igrati puno bolje nego što je to činila u petak - započeo je Gallo.

Koja je glavna odlika hrvatske igre?

- Momčad je to koja voli držati loptu, koja forsira kratka dodavanja i koja općenito ima dobru veznu liniju.

Koji su ključni hrvatski igrači?

- Desni bek, kapetan Darijo Srna i Luka Modrić, to su dva najvažnija igrača hrvatske reprezentacije i kad njih dvojica dobro surađuju, momčad im funkcionira.

Možete li usporediti Hrvatsku sa Srbijom, koja je bila posljednja provjera Brazila?

- Hrvatska je više tehnička momčad nego Srbija. Očekujemo da će nam Hrvati napraviti teškoće jer imaju dobre igrače i jer će to za njih biti utakmica života.

Kad ste počeli s opservacijom suparnika?

- To traje već neko vrijeme. Kad sam išao u Europu obići mlade brazilske reprezentativce, pogledao sam Hrvatsku protiv Švicarske. Proučili smo sve zadnje utakmice Hrvata i analizirali kako su dali zadnjih 30 golova i kako su primili njih 19.

Kako su tekle pripreme za suparnike iz skupine?

- Imali smo sastanke na kojima smo pregledavali snimke utakmica. Potom smo montirali najvažniji materijal i proslijedili ga stožeru. Neke smo dvoboje pogledali i uživo, ne samo trojca iz skupine, nego i potencijalnih suparnika kasnije.

Kako ste uspijevali raditi istodobno dva posla, izbornički s mladima i opservaciju?

- Nisam uopće imao problema jer sam sve pozorno isplanirao. Uostalom, mnogi od mojih mladih igrača u međuvremenu su se nametnuli i za A vrstu za ovaj SP - poručio je Gallo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:29