LAST MINUTE SHOPPING

Božić stiže, a još nikome niste kupili dar? Na sam Badnjak ustanite u zoru!

Najgore što nam se može dogoditi je da krenemo u brzu kupnju bez plana. ‘Last minute’ božićni šoping ne mora biti noćna mora

Tko rano rani, dvije sreće grabi, poznata je uzrečica koje se svake godine uoči Božića sjetimo onda kad je već prekasno. Tri dana prije Badnjaka ili na sam Badnjak mi smo još uvijek bez odgovarajućih poklona za svoje najbliže, ali i tome se problemu može doskočiti.

Jedino što vam je potrebno su dobar plan, prognoza vremena i volja da ustanete rano ujutro. Odlučite se za jedno do dva mjesta, jer najgore što se može dogoditi je da krenete u kupnju bez ikakve ideje o tome što bi ste negdje mogli kupiti i koje je radno vrijeme mjesta gdje ćete kupovati. No, na Badnjak ni u ludilu nemojte kretati u 11 sati, krenite već u sedam ujutro. Isplatit će se.

Božićni shopping s Jutarnjim

Za one koji baš ne uspiju u gužvi i strci pronaći sve poklone, centri Euro Shopa te, primjerice, City Center One i Avenue Mall nude poklon-bonove koje onda možete umotati u lijepu čestitku i staviti nekome ispod bora. Na Badnjak je većina trgovina i šoping centara otvorena, primjerice u Zagrebu najkraće do 15 sati (West Gate, Centar Kaptol, Importanne Centar i Galerija, Mandi), a ostali do čak 17 sati.

Joker radi najdulje

Tehnika:

Robot Commerce : od 8 do 15 sati

MacroMicro: od 8 do najmanje 13 sati

HG Spot: od 8 do najmanje 13 sati

Ostalo:

EuroShop: još ne znaju hoće li na Badnjak raditi do 18 sati, kako je prije bio običaj, pokušajte u tim trgovinama kupnju obaviti do 13 sati

Split: Joker od 9 do 18 sati

Rijeka: Tower Center (trgovine) od 9 do 15 sati

Naoružajte se strpljenjem

Zagreb ima velik broj trgovačkih centara (s manje-više jednakim izborom), zato odaberite onaj do kojega ne morate prolaziti kroz prometne gužve.

U prednovogodišnje vrijeme uglavnom svi rade do 21 sat, pa danas, sutra i prekosutra možete kupnju obaviti poslije posla.

Trgovački centri spas su za one koji nisu stigli u kupnju prije Badnjaka, jer osim poklona možete kupiti i špeceraj, a imajte na umu da u većini trgovačkih centara trgovine sa špecerajem rade najčešće od 7 sati.

Isto vrijedi i za tržnice na koje je najpametnije doći prije osam ujutro pa do devet sati obaviti sve što treba.

Prognoza vremena za Badnjak je povoljna pa očekujte veće gužve, jer će više građana biti raspolo-ženo za šopingiranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 04:26