NEVJEROJATNA PRIČA

BIZARNA SUDBINA OBAMINA DILERA Ljubavnik ga zatukao čekićem jer mu je stalno prdio u lice

HONOLULU - Nakon što je američki predsjednik Barack Obama nedavno priznao da je u svojim mlađim danima pušio travu, pojavili su se nevjerojatno bizarni detalji o životu i smrti dilera koji ga je opskrbljivao 'veselom drogom'.

Za razliku od svog kupca, koji je završio kao najmoćniji čovjek svijeta, Obamin diler Raymond Boyer, poznat i kao Gay Ray, život je skončao u krvavom obračunu sa svojim ljubavnikom, inače žigolom.

Boyer je porijeklom iz Kalifornije, a na Havajima je život provodio surfajući i tražeći posao po restoranima i pizzerijama u blizini privatne škole koju je tada pohađao mladi Obama. Živio je hipijevski - spavao je u starom autobusu s majmunima kao kućnim ljubimcima, a cijeli ga je Honolulu znao po promiskuitetu i hedonizmu. Bio je jedan od viđenijih likova tamošnje gay zajednice.

Uz sve je svojim prijateljima nabavljao travu, a preko njih je 1979. godine i nabasao na 18-godišnjeg Barryja, nadobudnog afroamerikanca koji danas živi u Bijeloj kući.

Barry je bio jedan od najistaknutijih pripadnika Choom Ganga, zajednice strastvenih pušača trave koji su redovito organizirali izlete u prirodi gdje bi se kolektivno napušili. Na ekskurzije su nerijetko išli kombijem u vlasništvu tada 30-godišnjeg Gay Rayja.

OBAMA PRIZNAO DA JE PUŠIO TRAVU 'Marihuana ne šteti više nego alkohol, no to je ipak loša ideja'

Iako je bio stariji od ekipe, Ray se dobro uklopio jer je majstorski povlačio dim. Obama ga je čak spomenuo u srednjoškolskom godišnjaku gdje se zahvalio svojoj baki, Choom Gangu i Rayju za 'sjajne trenutke'.

Obamina se ekipa u međuvremenu raštrkala po Americi, upisujući razne elitne fakultete, a Ray je ostao na Havajima i njegov je život tek postajao još razuzdaniji no što je bio dotad.

Izgubio je posao u spomenutom restoranu te se preselio u stan iznad radionice jednog automehaničara u središtu Honolulua. Preživljavao je zahvaljujući socijalnoj pomoći.

U jednom se trenutku spetljao sa 17 godina mlađim Andrewom Devereom, koji je za život zarađivao prostituirajući se po gradu i, kako se ispostavilo, to mu je bila najveća životna pogreška.

S partnerom se stalno svađao, a sve je prvoga dana 1986. godine preraslo u opaki sukob u kojem je Gay Ray izgubio glavu. Devere ga je mahnito izudarao čekićem po glavi, doslovce mu je prosvirao mozak, a krvavi leš Obaminog dilera pronađen je tek osam dana kasnije.

Daily Mail je objavio detalje iz istrage o smrti koji su zastrašujući i nadasve bizarni. Ubojica je policiji priznao što je učinio, a kao razloge je naveo čitavu seriju ludosti.

'Ray je nabavljao drogu mom prijatelju i tako ga je pokušavao ubiti, neprestano me sramotio pred drugima, stalno mi je prdio u lice, jednom me napao nožem i zarezao mi prst, a od mene je tražio i da ga preklinjem kako bi mi dao drogu', izjavio je Devere istražiteljima. Dodao je da mu Ray nije htio dati novac za lijek protiv bolova, što mu je, kaže, bio okidač za akciju.

'Nije da sam bio ljutit na njega kada sam to činio, ali znao sam da to moram izvesti jer bih kasnije sigurno zaboravio sve što mi je učinio', rekao je još Devere.

Sud ga je strpao u zatvor dosudivši mu doživotnu kaznu, ali je 2007. godine izašao na slobodu. Živi sa suprugom Elizabeth i djetetom, ima i posao, ali nema snage pričati o životu prije ubojstva.

'Sram ga je, ali rekla sam mu da od toga ne može pobjeći. Droga uvijek čovjeku pomuti um, i sama imam takvih iskustava', kazala je Elizabeth.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:44