'ON JE UMRO ZA VAS'

BIZARAN VIDEO: ISUS KAO ŽRTVA HOLOKAUSTA Evo kako Kršćani nastoje preobratiti Židove

Kratki film pod nazivom 'That Jew Died for You' ('Taj je Židov umro za tebe') prikazuje Isusa na putu za plinsku komoru u nacističkom logoru smrti 1943. godine u Poljskoj, zajedno s ostalim Židovima.

Bizaran video objavila je evangelistička zajednica 'Jews for Jesus' (Židovi za Isusa) kako bi preobratila Hebreje.

No, osim što su uspjeli isprovocirati, ostavili su i veliki upitnik nad glavama gledatelja.

- Naša namjera je bila potaknuti ljude na razgovor o tome tko Isus jest, jer je to važno za Židove i pogane, a posebice u ovo, preduskršnje doba godine - kazala je zamjenica izvršnog direktora 'Jews for Jesus', Susan Perlman.

Dvominutni video započinje scenama sličnim onima iz Spielbergovog filma Schindlerova lista: crno-bijele snimke prikazuju Židove u Poljskoj 1943. koje vlakovima odvode do Auschwitza gdje ih na dvije grupe dijele nacisti: na radnike u logorima i na one koji idu ravno u plinsku komoru. Jedino je Isus taj koji se u videu pojavljuje u boji, baš kao i jedini detalj u boji u Schindlerovoj listi - mala djevojčica u crvenom kaputiću koja simbolizira život odnosno nadu i vjeru u budućnost.

Božji sin noseći križ prilazi stolu na ulazu u Auschwitz za kojim sjede nacisti, a jedan od njih donosi presudu: 'S njim ravno u plinsku komoru', a onda promrmlja: 'To je samo još jedan Židov'.

- Postoji grozna laž da su Isus i njegove propovjedi krivci za patnje Židova tijekom Holokausta. To je jedna od najgorih laži koja je rečena Židovima i ovim filmom nastojimo tu laž podrezati - kazao je glasnogovornik zajednice 'Jews for Jesus'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:07