RASPLET GRUPE G

BEZ NEPOŠTENE IGRE Klinsmann i Loew rekli da nema nikakvog dogovora oko rezultata utakmice

Klinsmann i Loew kategorički tvrde da im ništa ne predstavlja činjenica da su sunarodnjaci, a istovremeno i veliki prijatelji
 AFP

Izbornici nogometnih reprezentacija Njemačke i SAD Joachim Loew i Jurgen Klinsmann odbacili su insinuacije da bi u posljednjem kolu G skupine svjetskog prvenstva mogli igrati na neodlučen rezultat kojim bi obje momčadi ušle u osminu finala.

Klinsmann i Loew kategorički tvrde da im ništa ne predstavlja činjenica da su sunarodnjaci, a istovremeno i veliki prijatelji.

"U posljednje vrijeme nisam imao nikakve kontakte s Loewom. To što smo prijatelji ništa ne znači. Protiv njega ću se boriti za pobjedu," kazao je Klinsmann koji je preuzeo Amerikance 2011. godine. Klinsmann je vodio i njemačku reprezentaciju od 2004. do 2006. godine, a Loew je bio asistent. Nakon Klinsmannovog odlaska preuzeo je njegovu poziciju.

"Jurgen i ja smo odlični prijatelji, ali tijekom turnira nismo se čuli. Nas zanima samo pobjeda," poručio je njemački strateg.

Kolo prije kraja u skupini G Njemačka i SAD imaju po 4 boda, dok su Gana i Portugal također izjednačeni s po jednim bodom. U zadnjem kolu se sastaju Njemačka i SAD, te Gana i Portugal. Ako Njemačka i SAD odigraju neodlučeno te će se dvije reprezentacije plasirati u osminu finala s tim da izabranici Joachima Loewa imaju bolju gol razliku pa im je gotovo sigurno prvo mjesto u skupini. Portugalu i Gani je također potrebna pobjeda za eventualni plasman u osminu finala, ali samo u slučaju da u srazu između Njemačke i SAD-a jedna od te dvije reprezentacije pobijedi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:24