PRILIKA BRAZILCU

AVANTURA U DŽUNGLI Kovač napada Kamerun sa Sammirom, Kovačić nije zadovoljio izbornika!

Ako ikome klimatske neprilike, temperatura i vlaga, ne bi smjele biti problem to je – Brazilac iz Bahije...
 Cropix

Bit će tri izmjene u startnoj postavi. Mario Mandžukić preuzima ulogu napadača koju je s Brazilom imao Nikica Jelavića, Danijel Pranjić dobiva mjesto na lijevom braniču gdje ga je "glumio" Šime Vrsaljko, a Niko Kovač namjerava momčad Volkera Finkea napasti sa – Sammirom! Ako ikome klimatske neprilike, visoka temperatura i još gora vlaga, ne bi smjele biti tako golem problem to je – Brazilac iz Bahije. Možda je i to jedan od argumenata zašto izbornik računa na igrača koji je ekspresno prošao put od teškog ulaska među 30, do vjerojatnog startera.

Mateo Kovačić izgubio je mjesto. Mladi veznjak Intera nije zadovoljio niti javnost, niti stručnjaka, a niti Kovača ofenzivnim učinkom. I Sammir i Marcelo Brozović debitanti su na velikom natjecanju, ali rezonirali smo da će šansu dobiti Brozović. Ivan Rakitić tako bi preuzeo poziciju polušpice gdje bi njegov dar uzeo više maha, međutim Dinamov veznjak ovog je časa samo rezervna opcija. Iliti plan B, ako izbornik u zadnji čas korigira strategiju pa ipak započne s jednim defenzivnijim čovjekom u vezi.

- Nije točno da smo kroz sredinu bili šuplji.

To je kazao Kovač koji još jednom misli kao par staviti Modrića i Rakitića. Dakle, sastav za Kamerun je: Pletikosa – Srna, Ćorluka, Lovren, Pranjić – Modrić, Rakitić – Perišić, Sammir, Olić – Mandžukić.

Profil ekipe ostaje isti, s Pranjićem će imati ljevaka na tom boku te više ofenzivnih prijetnji, s Mandžukićem se pospješuju kvaliteta i agresivnost, on i Olić sad mogu udariti presing, barem povremeno jer treba paziti na snagu, a Kovač želi da mu Sammir donese probojnost, inicijativu, da stvori poneku šansu za gol. Od pojedinih smo igrača čuli da je i prije Brazila na treninzima djelovao opasnije i bolje od Kovačića kojem treba vremena za sazrijevanje, iako izbornik na njega još računa na ovom Mundialu.

Sammiru je jednom pružena prilika, dao mu ju je Igor Štimac sa Škotskom u Zagrebu prije godinu dana. Neslavno je završila. Okolnosti su sada drukčije, Brazilac je pred drugom šansom da donese nešto veliko reprezentaciji čiji je dres toliko dugo iščekivao. Vatreni u Sao Paulu napadački nisu bili dovoljno konkretni i ubojiti, koliko to može Sammir promijeniti?

Ideja je da se što prije zabije gol, po mogućnosti riješi utakmica. Kako bi se Srni i Pranjiću dalo više prostora za prodore, od kojih se dosta očekuje jer braniči Kameruna znaju biti propusni, dio utakmice, ako ne i većinu, Olić i Perišić mogli bi promijeniti strane, tako bi Olić igrao desno i kontranogom ulazio u sredinu. Eduardo da Silva također kandidira za poneku minutu.

SASTAV ZA KAMERUN

Pletikosa – Srna, Ćorluka, Lovren, Pranjić – Modrić, Rakitić – Perišić, Sammir, Olić – Mandžukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:29