IRMATOV SUDIO DOBRO

ANALIZA SUĐENJA Bio je čisti penal nakon igranja rukom Srne, a Rebić je opravdano dobio crveni!

Ni Ravšan Irmatov nije bio ravnodušan prema ovom sudaru, svjestan njegove velike važnosti, putovnice za osminu finala. Sudio je dobro. Diskretno dežurajući podalje prvog plana, koji je logički prepustio nogometašima. Zato se katkad činilo dao da ga nema, pa bi iskrsnuo zviždukom, kartonom ili mini-tiradom ustreptalim akterima.

Javne opomene Rakitiću, Marquezu i Vazquezu bile su opravdane jer se na Vasqueza, odnosno Perišića i Rakitića, išlo preoštro. Poglavito se to odnosi na meksičkog kapetana, veterana Rafu, koji je startao s leđa znajući da neće dohvatiti loptu nego Perišića, ali isključenje bi ipak bilo prestrogo jer faul nije bio pogibeljan. A Vasquez je stvarno prefrigan, jednom je, tobože slučajno, u skoku odnio Modrića, a cilj također nije bila lopta…

Sudac je bio pokretljiv. Budan. Reagirao je i sportski i psihološki. Nije se zaletavao, ni previše opraštao. Dopuštao je igru. Puštao prednost. Sankcionirao i tzv. skrivene prekršaje. Gasio vatru da ništa ne izmakne nadzoru. U pravoj maloj poplavi loših arbitraža proteklih dana ova Uzbekova spada u korektne i ne mami mnogo primjedbi. Osim ponekih. Na primjer, u vezi s onom Srninom rukom u 64. minuti. Pretpostavljamo da se iz kuta čovjeka u žutom nije jasno razaznavalo je li ruka ili su prsa, stoga je Irmatov "izjednačio rezultat", koji je postavio Nishimura na tragičnoj premijeri s Brazilom. Hvala, ali nije nam pomoglo…

Tri sporne situacije:

1) u 38. minuti H. Herrera pucao je korner slijeva, a loptu desnom rukom zaustavio Pranjić. Nije to bilo nenamjerno, no, Irmatovu je promaklo. U kontri se dogodio žuti karton Marquezu i slobodnjak za Srnu s poludistance.

2) u 64. minuti Guardado snažno tuče slijeva, a Srna duboko u HR-kaznenom prostoru desnom rukom izbija u korner. Uslijedili su silni protesti Meksikanaca jer nema penala. No, pobijedili su i glede toga šutjeli.

3) u 89. minuti Rebić je posve nekontrolirano (u biti: užasno nesportski, gotovo razuzdano) namjerno desnom nogom startao na desnu potkoljenicu Carlosa Pene. Halo, dečko, što radiš pred cijelim svijetom!? Zasluženi crveni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:59