BITKA ZA SAO PAULO

ANALIZA NA STRANI VATRENIH Brazilski veznjaci su skuplji, ali Hrvati igraju u boljim klubovima

Od brazilskih veznjaka jedino Oscar igra u vrhunskom klubu, Chelseaju, a naši su u Realu, Barceloni i Interu
 Goran Mehkek / CROPIX

U intervjuu jednom brazilskom novinaru, Miroslav Ćiro Blažević rekao je kako je hrvatski vezni red najbolji na Prvenstvu. Brazilci istražuju - je li to pretjerano?

Nije ako se pita gigante europskog nogometa, tvrde Brazilci. Cijena tri glavna igrača u hrvatskom veznom redu vrlo je blizu cijeni tri najskuplja brazilska veznjaka. Kada se uzmu u obzir zadnji transferi igrača, hrvatski trio - Modrić, Kovačić, Rakitić - koštao je skoro 61 milijun eura. Brazilci - Luiz Gustavo, Paulinho i Oscar - kupljeni su za sveukupno 68 milijuna eura.

Ali, u odnosu na Brazilce, naši igrači imaju jednu prednost - nastupaju u najboljim europskim klubovima, što nije slučaj s Brazilcima.

Brilijantni Rakitić

Real Madrid je nakon dugih pregovora kupio Luku Modrića za 30 milijuna eura. Mateo Kovačić, sada 20-godišnjak, bio je tek tinejdžer kada su se europski velikani počeli otimati za njega. Potpisao je za Inter Milan, za 11 milijuna eura. Na kraju je došao red na Rakitića, koji je ove godine briljirao u Sevillinom osvajanju Europske lige, da na sebe skrene pažnju najboljih klubova. Prije par dana završio je u Barceloni, za nešto manje od 20 milijuna eura.

Interes klubova

Što se tiče glavnih brazilskih veznjaka, jedino Oscar igra u vrhunskom klubu. Chelsea je za bivšeg igrača Intera platio 30 milijuna eura. Luiz Gustavo i Paulinho igraju u klubovima koji nisu među favoritima za europske naslove.

Gustavo nije bio u prvom planu u Bayernu pa je odlučio prihvatiti ponudu Wolfsburga, koji ga je platio 16 milijuna eura. Paulinho je briljirao za Corinthians u osvajanju “južnoameričke Lige prvaka”, Copa Libertadores. Privukao ja zanimanje mnogih europskih klubova te na kraju završio u Torttenhamu za 20 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 02:38