PRIPREMA, POZOR...

Adrenalin na vrhu svijeta: Imate li hrabrosti pogledati kako izgleda spust na užetu pri brzini od 160 km/h!

Provest će vas preko guste šume u blizini nepalskog grada Pokhare, s pogledom na planinu Mačapučare, masiv Anapurna i rijeku Seti
 YouTube

Iako se osvajanje Himalaja smatra jednim od najzahtjevnijih testova penjačeve snage i izdržljivosti, ove nevjerojatne fotografije i video pokazuju da niti spuštanje niz planinu nije za one slabog srca. Ova dramatična snimka nastala je na ZipFlyer Nepalu, najekstremnijem svjetskom spustu na užetu. S obzirom na nagib od 56 posto, jedan je od najokomitijih i najviših ovakvih spustova na svijetu, piše Daily Mail .

Okomiti pad ovog spusta je 609 metara, pokriva udaljenost od 1,8 kilometara, a oni koji se na njega odvaže doseći će brzinu do 161 kilometra na sat. Provest će vas preko guste šume u blizini nepalskog grada Pokhare, s pogledom na planinu Mačapučare, masiv Anapurna i rijeku Seti.

YouTube

- Za kretanje se pobrine gravitacija, nakon čega vas obuzme bestežinski osjećaj i vjetar vam zapuše u lice pri vrtoglavoj brzini od više od 160 kilometara na sat, opisuje jedan zaposlenik High Ground Adventuresa.

YouTube

- Nakon minute čistog adrenalina i nakon što prevalite gotovo 2 kilometra, kako se približavate kraju počinjete usporavati. Na kraju vas potpuno zaustavi napredan magnetski sustav kočenja, prenosi Daily Mail .

YouTube

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:37